The Beautyblogger In Me

DSC_3210RSP
Uren kan ik vullen met de youtube filmpjes waarin bekende bloggers zich opmaken. Beauty bloggers noemen ze zichzelf. En sommigen hebben écht goede tips ! Als ik het zelf probeer stopt de opname wanneer ik het lelijke licht bekijk en mijn on symmetrische gezicht – ja echt ! Ik moet jullie bekennen minder up to date te zijn binnen deze schoonheid branche dan fashion. Ik noem mezelf ook geen beauty blogger. En dat heeft een reden..

Deze dagelijkse bezigheid begint en eindigt namelijk voor mij altijd hetzelfde. Wat is er interessant  om te zien of te lezen voor jullie? Een filmpje die altijd hetzelfde is, daar is weinig boeiends aan toch? Laten we het eens testen..

DSC_3257RSP

Het start met het schoonmaken van m’n gezicht met een heerlijke cleanser van Kenzoki. Het opbrengen van een oog & dag crème – van hetzelfde merk die ik al jaren gebruik – is de volgende stap.  En het gewoonte dier in mij die vasthoud aan rituelen en niet houd van veranderingen, zorgt ervoor dat ik waarschijnlijk deze dag crème in het bejaardentehuis nóg gebruik – ik hoop dat ze ‘m niet uit de markt halen..

DSC_3264RSP

Het krullen van m’n wimpers volgt – dit doe ik al vanaf de middelbare school dus stoppen is geen mogelijkheid meer (als ik ze niet krul staat ze recht vooruit of hangen ze zelfs een tikkeltje naar beneden…) Gezegend met ultra lange wimpers ben ik niet, dus een volume mascara zit standaard in m’n make-up tasje. Wimpers krullen mét mascara is een echte no-go. Voor je het weet heb je meer wimpers aan je kruller dan op je oog. Een matte concealer gebruik ik onder mijn ogen en een toefje BB-cream smeer ik op de rest van mijn huid. Niet dik, want zonder mijn freckles herken ik mezelf niet meer terug en vind ik het belangrijk dat m’n huid nog kan ademen (!!)

DSC_3268RSP

Wie mij kent, kent mij niet zonder eyeliner. Een zwart waterproof draai potloodje die je niet hoeft te slijpen (zó makkelijk) heeft de ouderwetse kohl potlood een aantal jaar geleden vervangen. Hooray – ik heb een verandering ontdekt (!!) Ik ‘blend’ deze met een wattenstaafje of m’n vinger om de hardheid een beetje te vervagen. Ik breng zowel boven als onder een lijntje aan. Een lik volume mascara en ik herken mijn oogopslag weer terug.

DSC_3254RSP

Ik heb vrij volle wenkbrauwen van mezelf en epileer deze minimaal. Trust me, ik ben ook ooit in de fase beland van dunne lijntjes boven de ogen waarvan ik nu denk; ‘Waar sloeg dat op?’ Gelukkig duurde dat niet lang en heb ik mijn wenkbrauwen in de originele vorm laten terug groeien totdat ze weer mooi vol waren. Ik liet ze daarna ook vol – en dat in een tijd dat mijn ijdele broertje daar vaak commentaar op had; is het nu helemaal hip! Met een wenkbrauwpotlood vul ik de gaatjes en geef ik mijn brauwtjes iets meer body – hmm, dit klinkt vrij beautybloggerish..

DSC_3265RSP

Een dun laagje poeder breng ik aan op mijn T-zone en mijn jukbeenderen accentueer ik met een donkere tint blush. M’n lippen houd ik altijd zo rustig mogelijk omdat m’n ogen al aardig opvallen en ‘spreken’. Als ik dit zo opschrijf zit er blijkbaar tóch een idee achter mijn keuzes voor make-up. Dat het vaste keuzes en rituelen zijn blijkt wel als ik alles in 1 ruk opschrijf omdat het dagelijks hetzelfde is voor al zo’n 10 jaar…

DSC_3262RSP

Don’t get me wrong, ik vind het heerlijk om mezelf op te maken en hier uren over te kletsen met vriendinnen. Standaard komt het gesprek op nagellak na een gezellig vriendinnen dinertje en regelmatig koop ik nieuwe make-upjes om uit te proberen. Maar het ritueel blijft in de essentie hetzelfde. Schuilt er in mij een heuse beautyblogger? Eentje die youtube filmpjes maakt en zogenaamde tutorials geeft zie ik niet gauw ontpoppen. Maar meer schrijven over dit leuke onderwerp? Time for a change? Wat vind jij?

Please follow me on Bloglovin’

Creamy cleansing cream by Kenzoki
Melt-in moisturizing lotion by Kenzoki
Belle de Jour – Angel eyes by Kenzoki
Negligé by Hästens
Pillow case & bed by Hästens
Hotelroom by Stempels in Haarlem
Macbook by Apple
Photos by Renée Streefkerk Photography

Comments

Comments

2 Thoughts on “The Beautyblogger In Me

  1. Hey Meg!

    Wat een prachtig potje zeg van Kenzoki! Haha die wenkbrauwstreepjes trend ja ben zo blij achteraf dat ik daar nooit aan mee gedaan heb 😀

    Even een tip: Je linkjes aan het eind werken niet allemaal 🙂

  2. Leuke insteek! Ik moet zeggen dat ik zelf ook steevast hetzelfde ritueel uitvoer. Al dan niet met andere producten. Dankzij het bloggen leer ik overigens wel veel over nieuwe technieken. Zelf lees ik het alsnog liever bij anderen dan dat ik zelf tutorials opneem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!