Best beaches in Ibiza #1

IMG_4242

Met een heerlijke vakantie achter de rug en een hittegolf in ons vooruitzicht blik ik heel graag terug naar mijn 9 dagen in Ibiza. Het is alweer een maand geleden dat we vertrokken, de tijd gaat echt te snel voorbij. Ga jij binnenkort of ben je van plan om ooit eens dit magische eiland te bezoeken?! Pak gauw een pen en papier voor de beste strandjes – eh..ja sorry, knippen en plakken van mijn website is er na de ‘copy cat’ niet meer bij…

Een auto huren zou ik trouwens aan iedereen aanraden die Ibiza wil bezoeken. Het eiland heeft teveel mooie baaitjes om te ontdekken waarbij je toch echt een auto nodig hebt. Wij huurden deze voor de gehele vakantie en ik moet zeggen dat we daar heel erg blij mee waren. De luxe qua vrijheid is wat dat betreft veel waard !

20150528_114103

IMG_4219

Onze eerste dag zijn wij naar het zuidelijke gedeelte gereden van het eiland. Wij zaten zelf in het plaatsje ‘Playa d’en Bossa’, wat vooral bekend staat om de nachtelijke feestjes en vooral jong volk. Ik moet zeggen dat we er vrij weinig last van hebben gehad, maar dat komt omdat we in een vroege periode met vakantie zijn gegaan – mei is nog vrij rustig, vanaf midden juni reizen de meeste groepen jongeren en feestgangers massaal naar het party eiland af.

Gezien de velen stranden zal ik wekelijks een nieuwe blog schrijven over 1 van deze aanraders. Strand nummer #1 is vandaag aan de beurt.

#1 Platja de Ses Salines

In het meest zuidelijke gedeelte kom je ‘Platja de Ses Salines’ tegen. De naam heeft het strand te danken aan de zout pannen op het eiland. Het is geen rustig strand dus wees voorbereid op een aantal mede badgasten. Vooral ook heerlijk voor kinderen vanwege het vlakke water. Ook wordt je vaak ‘gestoord’ door zogenaamde proppers met voordelige aanbiedingen voor de bekende clubs en feestjes. Verkooplui lopen rondjes met overvolle koeltassen om dorstige toeristen te voorzien van een heerlijk drankje, bekers vers fruit worden je aangereikt en dames met zelf gemaakte armbanden en enkelbandjes strijken neer aan je strandlaken. Je moet ervan houden, maar iets gezelligs heeft het zeker !

IMG_4220

IMG_8270
Wanneer je aan komt bij de parkeerplaatsen van Ses Salines – ook wel Las Salinas genoemd – vindt je een geweldig leer winkeltje waar je heerlijke Ibiza musthaves kunt scoren. Reken niet op een zacht prijsje want dit is vakwerk. Leuk detail is dat de makers achterin de nieuwste items ter plekke bewerken, waar vind je dat nog?!

20150528_112844

Tijdens de lunch hebben we genoten van o.a. knoflook garnalen en brood met overheerlijke aioli (!!) op het terras van de beroemde strandtent ‘Jockey Club Ibiza’. Het schijnt dat je hier hartje zomer nog wel eens BN’ers kunt spotten. Reserveren is trouwens wel aan te raden! Bijna bij elke strandtent is een winkeltje met leuke Ibiza hebbedingetjes – mooie bikini’s (oh-oh), strandjurkjes en kleurrijke armbandjes. Marketing en PR kennen ze wel op dit mooie eiland..

IMG_4210

IMG_4214

Je weet dat je in Ibiza ben beland wanneer je tijdens het weg dommelen in de zon wordt wakker geschud door een twintig tal schaars geklede indianen. Eerst dacht ik in een foute droom te zijn weg gedwaald, maar nee – het promotie team van de club Pacha liep met half naakte modellen met indianen tooien over het strand. Een belevenis op zich. Het feestje ‘F*** Me I’m Famous’ is vanwege de beroemde David Guetta een musthave om naartoe te gaan. Dus om kaartjes te scoren en foto’s te maken van deze indrukwekkende gewaarwording huppelden we vrolijk achter ze aan (!!) Kaartjes kregen we niet maar een speciaal luchtbed van Pacha werd ons gretig in de handen gedrukt. How nice ..

IMG_4242

IMG_4230

IMG_4233

Comments

Comments

9 Thoughts on “Best beaches in Ibiza #1

 1. Manissa on 28 juni 2015 at 22:26 said:

  Aaah jaaa precies wat ik nodig heb, tips voor Ibiza! Ik vlieg donderdag, super veel zin in!
  Zie dat je iedereen een auto zou aanraden. Is ’t veel beter/ handiger dan scootertje? M’n vriend wil auto maar ik wil scooter, haha! Liefs

  • Manissa on 28 juni 2015 at 22:28 said:

   Trouwens echt prachtige foto’s! ❤️

  • meganwols on 29 juni 2015 at 08:04 said:

   Leuk Manissa ! Ja ik zou echt een autootje huren. Voor de kosten maakt het niet uit en je kunt veel meer meenemen zoals een koeltas. Wij waren ook met z’n vijven dus beslissing was makkelijk gemaakt. Op Formentera hebben we wel een scooter gehuurd, ook een aanrader ! Heel veel plezier, geniet ervan. Liefs Megan.

 2. Wauw, ziet er goed uit zeg! Ik verlang ook echt naar een goede vakantie! 😛

 3. Dat promotie team lijkt me wel erg effectief! Haha. Leuke foto’s!

 4. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Ses Salinas is zo mooi <3 en het water is er prachtig blauw. Als ik dit zo zie wil ik dolgraag weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!