Bruidstaart by Cake Affair

Cake affair

Bruidstaarten zie je in alle vormen en maten. Een enorm groot hart bezaaid met sappige aardbeien, cupcakes in alle kleuren van jullie thema of een traditionele bruidstaart met dezelfde bloemen als in jouw bruidsboeket. Of ga je voor dé trend van nu in bruiloft land; suikerbloemen?

Bride

Cake Affair - bruidstaartEen van de meest belangrijke dingen, waar je misschien niet meteen aan denkt bij het plannen van je bruiloft, is dé bruidstaart. Ik heb in 1,5 jaar tijd een Pinterest bord vol verzameld met de meest prachtige creaties. En dit is best bijzonder voor iemand met een koemelkallergie die hierdoor eigenlijk nooit taart eet en ik ben absoluut geen zoetekauw te noemen! Toch was die taart een heus ‘ding’. Al snel zag ik de zoete roze draad op mijn Pinterest bord, het waren de bloemen die kunstig op de icing te zien waren. Pastelkleurige pioenrozen, lelietjes van dalen en prachtige viooltjes. En het mooie was, ze waren nog eetbaar ook (!!) Want uiteraard, mijn oog viel op het meest bewerkelijke gedeelte van de taart genaamd ‘suikerbloemen’. En wat in mijn hoofd zit, krijg ik er niet meer uit. Suikerbloemen zijn tegenwoordiger weer helemaal een trend in bruiloft land. Aangezien het zo bewerkelijk en vooral kunstig te noemen is, hangt hier ook een speciaal prijskaartje aan. Susanne, onze weddingplanner van Redwhitebluepink, stelde ons al snel voor aan één van haar favoriete leveranciers. ‘Cake Affair’ was een feestje om bij langs te komen en vooral het proeven van drie verschillende smaken. De keuze werd ook hier snel gemaakt en wij kozen voor zowel een laag aardbei als een laag fris limoen. Met suikerbloemen was Cake Affair ook bekend en een prachtige ‘dummy’ stond te schitteren in haar showroom. Met een paar aanpassingen in de kleuren en een speciale wens voor mijn lievelings lelies op mijn bruidstaart werd de keuze gemaakt. Een drie lagen bruidstaart voor onze 70 daggasten, compleet met suikerbloemen in de thema kleuren van onze bruiloft met het meest belangrijke aan een taart; een heerlijke smaak was voor ons de ‘kers op de taart’..

Weddingplanner

RWBPWaar een feest is, is taart. Maar een bruidstaart is toch net even andere koek, euhh taart. Gezien het aantal gasten kom je niet weg met een taart van 1 laag. Er zijn natuurlijk verschillende taart mogelijkheden of iets zoets voor bij het toost moment. Zo kun je ook kiezen voor alleen maar cupcakes of tafels vol met zoete hapjes; oftewel een sweettable. Het leuke van het op zoek gaan naar jullie bruidstaart is toch nog wel de proefsessie. Hier kun je proeven welke vulling van de taart jullie graag willen. Er zijn best wel veel vullingen maar bij de meeste patissiers kun je 3 smaken proeven in een uur (!!) Nadat je weet wat voor vulling je wilt is het ontwerp aan de beurt. Of je nu voor een strakke taart gaat, een heel romantische of een speelse met ruffle randen; alles kan tegenwoordig! En hier zit natuurlijk ook voor de patissier het meeste werk in. Het is van te voren best moeilijk aan te geven wat een taart gaat kosten. Een plain cake kun je natuurlijk ook nog zelf behoorlijk op pimpen met verse bloemen. Maar… de bloemstelen kun je niet ‘zomaar’ in de taart steken. Sommige bloemen zijn ook giftig. Vraag het in dat geval altijd na bij de bloemist of patissier. Maar je kunt ook voor suikerbloemen gaan, wat échte kunstwerkjes zijn. Wij werken met maar een paar leveranciers waarvan wij weten dat zij goede en lekkere taarten maken en waarvan het uiterlijk er ook nog eens prachtig uit ziet. En niet geheel onbelangrijk, als je de taart aansnijd dat je dan ook nog eens een mooie binnenkant hebt. Allemaal van die kleine dingen die een taart toch tot een echte bruidstaart maken. Die combinatie is iets wat je lang niet bij iedereen vind…

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!