Classy it is

Oké, we weten het nu wel, ‘herfst’ ; je bent begonnen. De blaadjes vallen steeds meer van de boom, het wordt kouder en ik heb zelfs al een lekkere dikke sjaal om gehad dit jaar. De verwarming staat weer aan en mijn bloemetjes in de voortuin zijn officieel uitgebloeid. Het is tijd voor een grote schoonmaak in huis om weer fris te starten aan een nieuw seizoen en de tops en teenslippers worden ingeruild voor lange mouwen en laarzen in mijn garderobe.

Helaas helaas, en wat is de tijd ontzettend snel gegaan !! Ik heb al eerder laten weten dat de herfst qua Fashion hele mooie items met zich mee brengt, dus hier ben ik niet getreurd om. Ik heb de lange furry vesten al besproken en daarom is het nu tijd voor een stapje verder. Misschien nog niet elke dag nodig; maar de jas of eigenlijk de mantel is coming back !!

Dat is altijd lastig hè, een goede winterjas kiezen. Want wil je dit jaar gaan voor lang of kort? Een standaard kleur die overal bij past, of juist een andere kleur om lekker af te wisselen. Ik moet mijn kleur bekennen, want deze moeite heb ik namelijk niet zo erg als anderen elk jaar. Ik heb namelijk een vriend die werkt bij een jassen merk (waar ik volgende week nog iets heel leuks over zal schrijven, so stay tuned). Daardoor heb ik elk jaar 1 of 2 nieuwe jassen die helemaal voldoen aan de nieuwste trends van dat jaar. Om eerlijk te zijn, wil ik na 5 jaar deze jassen gedragen te hebben ook weleens afwisselen met iets anders. En dit moet ook omdat ik graag extra netjes ben voor mijn werk. Daarom ben ik toch op zoek gegaan naar een winterjas voor dit jaar en ook nog eens super goed geslaagd!

Ik wil graag met jullie delen wat mij is opgevallen qua trends op dit gebied. Je ziet dit jaar ontzettend veel variatie in lengte, maar vooral de lange en driekwart jassen zijn helemaal hot. De meeste modellen zijn dit jaar recht. Hier moet je misschien eventjes aan wennen als je voor de eerste keer zo’n model past, maar het staat zo ontzettend stylish! Het liefst met een ruitje of ‘pied de poule’ motief, vind je dit te heftig? Je ziet de mantels ook met een klein detail in ruit of ‘pied de poule’ voorbij komen, dus No Worry.

Hiermee heb je waarschijnlijk meteen een klassieke mantel in gedachten, klopt als een bus! Classy it is! De jassen hebben weinig opsmuk, dit maakt het ook clean en rustig om te dragen. De trenchcoat heb ik ook bij verschillende merken voorbij zien komen en blijft natuurlijk mooi. Maakt je hele outfit meteen af, en leuk met platte laarzen maar net zo leuk met pumps. Faux fur is in de winter niet weg te denken en vooral in spannende kleuren en echt over de top! De kragen zijn groots en soms een tikkeltje vreemd, maar dat maakt het juist zo leuk om een jas te kiezen. De meesten kopen er natuurlijk gewoon 1 voor een heel jaar of vaak nog langer.

De parka is er dit jaar ook weer bij. Persoonlijk vind ik dit type jas het minst bij mij passen. Geef mij maar de klassieke variant van onze warm houd vriend, kan ik hem meteen dragen voor tijdens mijn werk.Want daar moet je natuurlijk ook rekening mee houden. Draag je vaak jurkjes? Dan kun je beter een langere jas kiezen. Doe je, zoals ik, je jas vaak op een dag aan en uit? Is een band die je kunt knopen als sluiting handiger dan een rits. In ieder geval voor mij dan, ik heb namelijk standaard ruzie met die ritsen !!

Zelf ben ik dit jaar overstag gegaan voor een lange klassieke jas in een iets wat aparte kleur. Geen zwart of bruin, maar een poederroze vriend heb ik mee naar huis genomen. Ik laat in onderstaande foto’s zien hoe ik mijn mantel het liefste draag deze herfst en winter. Ik vond ‘m bij de Zara en ook nog eens voor een leuk prijsje van €89,00.

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie dit jaar kiezen, so let me know!

 

Mantel – Zara
Tas – River Island
Jurk –  Primark
Ketting – The Sting
Pumps – Forever21 (NY)
Oorbellen – River Island
Horloge – Michael Kors
Armband – Buddha to Buddha

 

Jas

 

 

 

Jas

 

 

 

Jas

 

 

 

Waiting

 

 

Close up

 

 

Waiting

 

 

 

Elmers

 

 

 

Laughing

 

 Photos by: Renee Streefkerk Photography

 

 

Comments

Comments

4 Thoughts on “Classy it is

  1. Ahh super mooie jas en foto’s!

  2. Renate on 17 oktober 2014 at 20:06 said:

    Weer een leuk verhaaltje en mooie kiekjes. Krijg weer zin om te shoppen!!

  3. Ineke on 17 oktober 2014 at 09:13 said:

    Super mooi weer!!! Pragtige foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!