Copy Cat #2

Cope cat printscreen

And so the story continues.. Thanks voor alle lieve reacties, het heeft me enorm geholpen om te beseffen dat je als blogger niet ‘alleen’ staat in deze situatie. Ik besluit daarom jullie regelmatig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen omtrent de copy cat. Zo is iedereen op de hoogte van de laatste perikelen, want een long journey wordt het zeker…

Nadat ik mijn blog online heb gezet over de vermeende copy cat heb ik zóveel goed bedoelde tips gekregen dat ik ze eigenlijk allemaal ben nagegaan. Maar de beste tip tot nu toe is vooral het vinden van iemand die je hierin wilt bijstaan, want ik denk dat ik voor de meeste bloggers spreek wanneer ik zeg dat mijn kennis bij ‘WordPress’ wel ophoud wat betreft computer skills. Zoek en vind vooral iemand die jou bepaalde zaken kan uitleggen. Want alleen kom je niet achter belangrijke info – die ik helaas nog niet kan delen met jullie.

Degene die mij hierbij helpt wees me er bijvoorbeeld op dat er nog een tiental blogs gekopieerd zijn door dezelfde copy cat. Ik ben alle blogs nagegaan (knippen en plakken van teksten in Google) en vier hiervan waren Nederlandse blogs, waaronder die van mij.. Ik heb deze dames allemaal een mail gestuurd om ze op de hoogte te brengen en te laten weten waar ik mee bezig ben. Dat is wel het minste wat je kunt doen lijkt mij. Ik houd dus ook contact met deze dames, zodat niemand het spreekwoordelijke ‘wiel’ opnieuw hoeft uit te vinden. Helaas is er nog geen ‘break-through’ in mijn of de andere zaken

Zorg dat je zo snel mogelijk een IP adres vind, en hieraan kun je vaak een hosting koppelen. In mijn geval heb ik de hosting partij meerdere malen moeten mailen voordat ik een reactie ontving. De reactie die ik kreeg was ook niet wat ik hoopte – het sturen van mijn abuse e-mail naar de copy cat is feitelijk het enige wat ze kunnen doen. Ook het data netwerk wat hierboven zit reageert niet op mijn e-mails. Hopelijk na deze blog wel.

Daarnaast is mijn copy cat site gelinkt aan een andere website, maar deze schijnt ook fake te zijn. Wat we hieruit kunnen concluderen is dat ze enorm hun best hebben gedaan om niet traceerbaar te worden. Een huisadres vonden we wel, maar bij ander onderzoek bleek dit precies het middelpunt van Nederland te zijn wat bekend staat om veelvuldig gebruik bij internet fraude (!!) De mensen die op dit heuse adres wonen, worden wekelijks bezocht door politie. De arme mensen hebben er niets mee te maken – je zou er maar wonen, hoe erg. 

Ook heb ik verschillende abuse mails gestuurd naar Cloudflare, mijn copy cat heeft hiermee een muur om zijn gestolen content gebouwd. Een tip vanuit mijn ‘helper’ is om via dezelfde aanbieder een muur om mijn eigen blog te bouwen. Hoewel ik natuurlijk te laat ben, is dit voor de toekomst aan te raden. Het is ten slotte gratis. Mocht je hier nog niet van op de hoogte zijn, zoals ik, installeer deze ‘muur’ zo snel mogelijk. Ook heb ik een WordPress plugin gedownload ‘WordPress Copy Protection’, zodoende kan niemand jouw foto’s of content kopiëren – ook hier was ik niet van op de hoogte.

Misschien dom, maar het kan ook te maken hebben met het enthousiasme van het schrijven. Want wees eerlijk, eer dat wij als modemeisjes een website online hebben is het schrijven van content het enige wat ons nog bezig houdt. Het installeren van de belangrijkste plugins reiken niet verder dan onze Instagram feed en de deelknoppen voor onze social media. Daarom leek het mij noodzakelijk om deze info te delen.

Verder wil ik jullie aanraden om zo min mogelijk naar de site van de copy cat te surfen. Mogelijk worden hier virussen opgezet en heb ik de stille hoop wanneer er minder aandacht voor deze site is, deze miraculeus verdwijnt van het internet. Ik heb daarom de link verwijderd uit mijn vorige copy cat blog.

Ook heb ik veel reacties gekregen van meelevende bloggers die het idee hebben dat ergens een oncreatief meisje content steelt van andere bloggers om zo aan haar bezoekers target te komen. Deze theorie wil ik ook uit de wereld helpen, want dit is niet het geval. Er zit een veel groter netwerk achter dan alleen een ‘desperate wanna be blogger’.

Iets wat me beangstigd en remt in het schrijven van nieuwe creatieve hersenspinsels. Maar gelukkig door jullie reacties en medeleven ben ik niet van plan om te stoppen, sterker nog; ik wil jullie juist hiermee helpen zodat het geen andere blogger gebeurd. Zoals ik al zei, this will be a long journey…

Comments

Comments

11 Thoughts on “Copy Cat #2

 1. Hi Megan,

  Bedankt voor je tips en dat je mijn copycat had gevondrn. Ook ik heb geen nieuwe posts meer geplaatst.
  Ik ga hier ook achteraan.
  Kunnen we niets doen met eigendomsrecht?
  Ze mogen onze identiteit toch niet stelen.

 2. sabrina on 4 juli 2015 at 22:56 said:

  Pff dat is vreselijk! Ik ben een beetje laat maar wilde nog laten weten wat ik op een andere blog las. Zij had een zin in het artikel dat als je dit leest niet op nailosaurus.com het artikel gestolen was. Het was dus volgens mij bij nailosaurus.com. Het zou mss kunnen werken als het automatisch overgenomen wordt op een andere blog.
  Hoop dat je er wat aan hebt.

  • meganwols on 5 juli 2015 at 10:25 said:

   Dankjewel Sabrina voor je tip. Ik ga het zeker proberen, maar tot nu toe neemt de copy cat mijn naam automatisch over en zet daar hun domeinnaam voor terug… ben dus bang dat dit niet werkt in mijn geval.

 3. Jeetje wat een verhaal zeg! Hopelijk komt het snel goed, sterkte ermee!

 4. Wat naar voor je! Ik hoop dat het snel opgelost gaat worden. Je zal maar op dat adres wonen.. Bedankt dat je tips geeft! Ik heb de plugin meteen geïnstalleerd en een gratis account aangemaakt bij Cloudflaire. Moet je bij Cloudflaine nog iets doen of is een account aanmaken voldoende? Heel veel sterkte het zal wel voor veel stres zorgen.

 5. Jeetje meg! Dit houd je toch dag en nacht bezig lijkt mij! Hopelijk is het snel opgelost en wordt die persoon eens beboet voor wat hij of zij doet!

 6. wat erg als je op dat adres woont maar dat er nog gene voortgang is! Jammer dat het nog niet is opgelost! Wel heel goed dat je de rest van de bloggers een mail hebt gestuurd.

  • meganwols on 30 juni 2015 at 18:00 said:

   Nou he, vooral voor die mensen heel erg. Ik hoop snel positief nieuws met jullie te kunnen delen hierover.. Thanks voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!