Cozy nights

Ik vind het heerlijk om ’s avonds de kaarsjes aan te doen en ik ben vast niet de enige? Maar het is echt een hele klus. Ik heb namelijk zoveeeel kaarsjes staan. Hallelujaa voor de waxine lichtjes die 8 uur branden !!  Wat een uitkomst.. Ik ben altijd op zoek naar leuke kaarshouders of mooie kaarsen. Kan ik niet genoeg van hebben… Vooral de kaarsjes met een lekker geurtje zijn favoriet. Maar nu heb ik iets nieuws en eigenlijk ben ik hier nog meer fan van dan de kaarsjes alleen..

Het begon allemaal tijdens een vakantie in Thailand vorig jaar. Door de dagelijkse bezigheden thuis, zoals werk, was ik  écht toe aan deze vakantie en vooral toe aan rust. Zoals jullie wel zullen weten is Thailand een heel spiritueel land dus ‘zen’ worden ging hier wel lukken. Dit gebeurde eigenlijk sneller dan gedacht.. Overal in het hotel stonden namelijk verschillende geur houders. Ik merkte dat ik hier ontzettend ontspannen van werd en beloofde mezelf om thuis meer met geur te doen. Het effect was namelijk zo duidelijk en kan nu kan ik iedereen aanraden om hier meer aandacht aan te besteden.

Geur ideeen

Inmiddels ben ik een aantal geuren verder en leek het me leuk om jullie hier meer over te vertellen. Je geur wordt namelijk echt onderschat en is heel belangrijk bij de waarneming maar ook smaak van bijvoorbeeld eten. Wanneer je iets proeft wordt je smaak voor 90% bepaald door de geur. Je tong zelf kan namelijk alleen de 4 bekende smaken (zout, zuur, bitter en zoet) proeven, de hele beleving en emotie eromheen wordt door de geur toegevoegd. Dit blijkt ook te komen, jaja ik heb me even ingelezen hiervoor, omdat je geur in verbinding staat met ons vermogen waar ook ons geheugen en emotie zich bevind. Een geur bepaald hierdoor ook vaak jouw stemming. Wil je dus lekker ontspannen? Brand een lekker geurtje in huis..  My all time favorite is zeker weten Vanilla. De geuren die jou het meest ‘zen’ zouden maken:

 • Vanille
 • Lavendel
 • Tijm
 • Kamille
 • Pepermunt

burner uil

Sinds die vakantie in Thailand brand ik geregeld wierook in verschillende geuren, en als ik thuiskom zet ik meteen mijn Scentchips burner aan. Mocht je ‘m nog niet hebben, zou ik deze zo snel mogelijk gaan halen of vragen voor onder de kerstboom of in je schoen !! Ik ben nog elke dag zo blij met mijn Scentchip burner, een schattig Buddha gezicht die ook nog eens leuk in je interieur staat. World of Scentchips verkopen de heerlijkste geuren die jouw kamer vullen met herinneringen en emoties. Ik kan nooit kiezen als ik bij de bak sta met al die leuke kleurtjes. Ik word er ontzettend hebberig van. Je kunt deze burners en Scentchips inmiddels bij veel woonwinkels of tuincentra vinden. Maar ook gewoon via hun webshop, waar ze stiekem veel meer leuks hebben dan alleen de burners en geuren: World of Scentchips. Wat is jullie favoriete geur? Let me know!!

Follow me on Bloglovin’

header-scentburners

Comments

Comments

One Thought on “Cozy nights

 1. Ik ben ook gek op kaarsjes en geurkaarsen.
  Van rituals heb ik ook die grote geurstokken in de woonkamer. Wij wonen in een oud huis, dus snel bedompte lucht.
  Mijn favoriete geur voor scentchips of geurkaarsen is lavendel.
  Ik heb begrepen dat wierook niet zo goed is voor de longen; dus dat brand ik maar heel sporadisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!