De zoektocht naar mijn Bruidsjurk #2

Bruidsjurk #2 - 2

In mijn vorige blog vertelde ik over het begin van de zoektocht naar mijn perfecte bruidsjurk. Ik wilde het vervolg hierop al veel eerder met jullie delen, maar toen verscheen de hype rondom de Zeeman bruidsjurk.. Hoewel ik de mooie en ‘goedkope’ jurk om in te trouwen een geweldig idee vind – en vooral bewustwording van waar we met zijn allen mee bezig zijn wanneer je in de verschrikkelijk dure wereld bent gestapt van ‘we-ga-trouwen’ – wil ik toch benadrukken dat er niets boven de ervaring van het passen van jouw jurk gaat. Daarom neem ik jullie weer graag mee in onze bubbel…

Bruidsjurk #2

Inmiddels waren we beland in de moderne winkel van ‘Weddings’ aan de Goudsesingel in Rotterdam. Wat een beleving op zich te noemen is.. Deze winkel heeft verschillende open pas ruimtes die allemaal in verbinding staan met een enorme catwalk in het midden. Het brede en lange parade pad eindigt in een enorme spiegel waardoor je de gehele winkel kunt bewonderen die vol hangt met pracht en praal. Een hoek met verschillende accessoires die je enorm hebberig maken en natuurlijk honderden bruidsjurken. Doordat de pas ruimtes open zijn, kon ik ook de andere bruidjes en hun keuze panel zien. Na een korte maar duidelijke kennismaking met mijn personal styliste koos ze zo’n 4 bruidsjurken uit, en verdwenen we samen achterin de pas ruimte om me in de eerste jurk te hullen. Mijn panel zipte gezellig aan een glas prosecco.

Bruidsjurk #2 - prosecco

Het was één van mijn favorieten. Stond meerdere keren op mijn Pinterest, ondanks de velen waarschuwingen vanuit de populaire app met de boodschap: ‘Psssst! Het lijkt erop dat je deze afbeelding al hebt toegevoegd’. Ik negeerde deze boodschap keer op keer compleet en klikte míjn droomjurk toch weer aan totdat het wel 6 keer voorkwam op dat ene mood board. Mijn panel volgde de creatie toen ik tevoorschijn kwam vanuit de pasruimte. Ze gaven al enig commentaar en vergeleken natuurlijk met de eerdere jurken uit de eerste winkel die ochtend. De dames aan de overkant verwelkomden me met velen ‘oh’s en aaah’s’. Om goed te kunnen beoordelen stapte ik op de speciale verhoging voor de spiegel. Mijn blik vertrok. Was dít de bruidsjurk die ik zo vaak had aangetikt op mijn I-phone?

Eindelijk heb ik een van mijn favoriete jurken aan en moet ik heel eerlijk zeggen dat het beeld in de spiegel niet hetzelfde is als op mijn verborgen Pinterest bord – sorry voor degenen die me meteen hebben toegevoegd en op zoek zijn gegaan voor enige aanknopingspunten. Na een flinke analyse over de top, de rok en de achterkant van de jurk verdween ik met een gemengd gevoel weer naar achter. Hoe kon ik zo’n grote misvatting maken? Zouden de andere jurken me wel staan?

Peonies wedding

Er hingen nog voldoende jurken te wachten. De styliste veranderde de volgorde met een duidelijk voorbedachte rade. Andere verkoopsters kwamen vragen of hun bruid mijn jurk ook mochten passen. M’n styliste weigerde resoluut en zei dat ze moesten wachten tot ik klaar was. Het bleef niet bij eentje die de vraag stelde, er volgden er minstens 3 die middag (!!).. – een heuse run op mijn selectie bruidsjurken die met man en macht bewaakt werden door mijn persoonlijke styliste. Ik kon het begrijpen, zeker met die eerste. Dat is een plaatje, maar helaas voor mij niets meer dan een Pinterest plaatje..

Bruidsjurk #2 - swing

Een van de bruidjes die wilde passen was al bij 7 winkels geweest. Het lukte niet. Nergens hadden ze wat ze zocht. Haar laatste hoop was gevestigd op één van mijn jurken die aan het kledingrek hing te stralen. Hoe anders was mijn instelling te noemen.. Er volgden nog zo’n 3 jurken waarvan 1 de favorietenplek wist te bemachtigen. Die zou een eventuele kanshebber kunnen zijn. Nog steeds had ik in mijn hoofd geprent dat ik dé jurk niet zou vinden, simpelweg omdat ik dat nog niet wilde. Natuurlijk had de styliste een heel andere doelstelling…

Photos via Pinterest; greenweddingshoes.com / theberry.com / thesoundboundbride.com

Comments

Comments

One Thought on “De zoektocht naar mijn Bruidsjurk #2

  1. Spannend!!! Ik ben ik december bij de Honeymoonshop geweest. (getwijfeld of ik ook bij weddings een afspraak zou maken. Weddings is volgens mij wel een mooiere zaak. Maar ach het gaat vooral om de jurk.)Heb denk ik zo’n 10 jurken gepast. IK had twee jurken op een eerste plaats staan. De ene jurk stond mij echt niet en de ander… Ja dat was hem gewoon!!! Jammer genoeg moet ik nog tot september wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!