De zoektocht naar mijn Bruidsjurk

Bruidsjurk Anna Campbell

Duizenden afleveringen van ‘Say Yes To The Dress’, miljoenen likes op Instagram en moodboards vol gepind op Pinterest. Dat allemaal voor 1 jurk. Niet zomaar een jurk natuurlijk. De bruidsjurk waarin ik ga trouwen was het allemaal waard om zoveel onderzoek te verrichten dat ik uiteindelijk mijn perfecte exemplaar kon uittekenen in gedachten. Het moment dat we op zoek konden gaan en wanneer de afspraak gepland kon worden stelde ik echter zolang mogelijk uit…

Je trouwt maar één keer en daarom wil je van alles wat je meemaakt in deze periode ten volste genieten. Zo erg genieten dat je bijna bang bent voor dat moment dat alles over is. De volgende ochtend na de bruiloft, waarin al de maanden werk tot een hoogtepunt is gekomen en je met een trouwring om je vinger en je man (!!) naast je in de bruidssuite wakker wordt. Je trouwjurk die aan de kast hangt met de gedachte dat je die nooit meer aan zult trekken..

Style me pretty

Het uitstellen van het passen was niet het enige obstakel bij het kiezen van de bruidsjurk. Ik had ook  in mijn – al van nature – complexe brein geprent dat ik mijn jurk niet meteen mocht vinden. Hoe dan ook; ik zou niet na 1 dag passen thuis komen met de boodschap dat het leukste moment van de hele voorbereiding klaar is. Na 1 dag?! No way!

Minstens 5 winkels wilde ik nog afstruinen. Alle trouwjurk modellen moest ik passen. Van de A-lijn tot de prinsessen jurk. Vol met ruches, meters tule en volledig in kant. Wit, off-white en misschien zelfs een kleurtje?! Pronovias, Berta Bridal, Stella York, de favoriete modellen had ik opgeschreven én uitgezocht in welke winkel het model te passen was.

Bruidsjurk croptop

In augustus was het dan zover. Bij binnenkomst in de eerste winkel – de bekende Honeymoonshop – werden we goed ontvangen, en ik was overigens niet de enige. Wel 5 andere bruiden stonden ook te wachten op hun persoonlijke verkoopster. Nadat mijn naam werd geroepen wandelden we door de oase van trouwjurken naar beneden waar de verkoopster mijn huwelijksaanzoek en voorkeur van jurken besprak. ‘Alles wil ik passen’. Ik liet mijn secure voorbereiding aan haar zien. Natuurlijk had ze ook zelf meteen een bepaald idee en kwamen we na een klein rondje in de winkel terug met zo’n 6 modellen.

Wedding shoes

Jurk na jurk kwam ik met een lach en soms met een bedachtzaam gezicht het pashokje uit. Het panel wat ik had meegenomen bestond uit mijn beste vriendin, haar moeder en mijn moeder. Een doordachte keuze omdat mijn beste vriendin mij door en door kent. Haar moeder beschikt over een goede smaak voor mode en let op de kleinste details. En mijn moeder natuurlijk omdat ze met haar moedergevoel aan 1 blik op dé jurk genoeg heeft.

De tranen en vreugde kwamen soms tevoorschijn. De verschillende modellen ook. Maar je voelt al snel genoeg of iets bij je past of niet. Maar eigenlijk paste niets, want ik had één ding met mezelf afgesproken. Vandaag is niet de dag dat ik mijn jurk al ga vinden.. Na een passessie van zo’n 2 uur vertrokken we voor een korte lunch waarna we de volgende afspraak hadden. Hier werden we minstens zo goed ontvangen en zorgden de glazen bubbels voor een beetje ontspanning.

Bruidsjurk pink

De verkoopster in deze winkel – het wereld beroemde Weddings, want de bruidjes komen van heinde en verre om hier te passen – had aan een kort kletspraatje genoeg. Ik liet een paar Pinterest borden zien met wat ik mooi vind en ze verdween tussen de honderden jurken om even later met een aantal perfecte exemplaren terug te komen. En nog leuker, we mochten zelf ook tussen de jurken kijken en onze keuzes meenemen. Wat moeilijk is, want van een kledinghangertje dé bruidsjurk kiezen is echt een gave..

Ik koos mijn zoektocht te starten in Bruidsstad Rotterdam. Natuurlijk omdat ik hier dichtbij woon maar vooral omdat je alles kunt vinden in deze stad. Verschillende bruidswinkels, juweliers, en mijn weddingplanner ! Maar eindigde hier ook mijn zoektocht? Lees het in mijn volgende blog ;-)..

Photos via Pinterest and websites below:
greenweddingshoes.com
stylemepretty.com

Comments

Comments

One Thought on “De zoektocht naar mijn Bruidsjurk

  1. Wat leuk geschreven zeg! Herken jouw gedacht heel erg. Ook in verheugde mij zo op het passen dat ik had afgesproken met mijzelf dat ik niet in de eerste bruidszaak al mjn bruidsjurk mocht vinden. Wat denk je!? Natuurlijk vond ik hem daar. Toch ben ik, nog bij twee andere bruidszaken geweest maar DE jurk bleef in mijn gedachte. Toen ik er online ook nog bruidsaccessoires bij kon vinden, ben ik snel de jurk weer gaan passen. En ik had mijn jurk gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!