#deband

Oktober kleurt zoet, meisjesachtig, soms de kleur van onze wolk waarop wij ‘zitten’, magenta, symboolkleur van de homoseksualiteit, vrolijk, we kijken door deze kleur bril, vrouwelijk, lievelingskleur van heel veel vrouwen over de hele wereld, en het is een teken voor de geboorte van een meisje..

Maar after all dragen wij deze maand de kleur ROZE vanwege de maand van borstkanker. Vandaag, 15 Oktober, is het zelfs ‘Breast Health Day’. Hiermee wil men de aandacht extra leggen op informatie over deze verschrikkelijk nare ziekte, en het preventief onderzoeken hiervan. Het bewust maken om jezelf regelmatig te onderzoeken, en hoe je dit het best kunt doen. Vind alle informatie op: www.breasthealthday.org

Organisator van deze speciale dag is ‘Europa Donna’. Zij vragen om zoveel mogelijk tips en ervaringen voor een gezonde leefstijl! Deel jouw tip en ervaring via de website van Breast Health Day. En lees alle reacties van anderen. Vandaag draag ik ook roze, speciaal om extra aandacht te vragen voor borstkanker. Ik vind het een mooi initiatief, elke vrouw heeft wel iets roze in de kast hangen en waarom niet op 1 dag allemaal deze kleur dragen?

 

#deband

 

Ik draag hierbij ook ‘De Band’. Speciaal ontworpen door de stichting ‘Pink Ribbon’. Met o.a. deze armband kun je gericht doneren voor onderzoek. Inmiddels heeft deze stichting door de jaren heen al 150 onderzoeken en projecten kunnen financieren! Symbolisch is de armband verpakt in een stylish reageerbuisbevruchting, om nog eens extra te belichten dat je hiermee onderzoek steunt. Daarnaast is de armband ook nog eens mooi te noemen en staat deze voor vriendschap en verbinding.

 

Heb jij ‘De Band’ al om jouw pols? Deel een foto via social media om aan te geven voor wie of waarom je deze draagt. Gebruik hierbij hashtag #deband. Want helaas kent iedereen in zijn/haar omgeving wel iemand die te maken heeft gehad met deze ernstige ziekte. De band kun je kopen via de webshop van Pink Ribbon, maar ook bij o.a. De Miss Etam winkels. Wees er wel snel bij, ik had namelijk hier de een na laatste! Polyvore pink

 

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!