DIY Wedding

DIY - flowers

Ben jij het type die kant en klare woon accessoires koopt (niets mis mee overigens), al reeds gevulde voorjaarspotten met al bloeiende viooltjes erin haalt bij het tuincentrum of plaatselijke supermarkt, of niet kan afwijken van de achterzijde van het pakje Knorr? Geloof me, als je ten huwelijk gevraagd wordt, barst het ineens van de creativiteit. Als het niet door de gierende hormonen komt, zorgt Pinterest wel voor de nodige inspiratie. Maar of dit zo slim is?

Een ‘DIY Wedding’ (Do-It-Yourself; voor de minder hippe lezers van mijn blog) is helemaal hot. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, zoals de meeste dingen, maar hierin kun je vér gaan. Van het zelf laten maken van jouw trouwjurk door die heel handige tante, tot het bakken van de bruidstaart. Als je het mij vraagt is het nodig om een balans te vinden in deze trend. Niemand heeft er wat aan als jij ten tonele verschijnt in een iet wat vreemde jurk, en een smakeloze taart aan je gasten voorschotelt.

DIY - cake

Vandaar deze blogpost die ik er aan wijdt. Sommige dingen, en vooral op jouw trouwdag, moet je gewoon overlaten aan de experts op dit gebied. Ik geef je een paar voorbeelden.

Trouwjurk: Zo’n belangrijk aspect van jouw bruiloft, naar mijn idee té belangrijk om uit handen te geven. Als je een jurk hebt die je graag wil dragen omdat jouw moeder of oma hierin getrouwd is, neem hem dan mee dan een goede bruidsmodezaak. Vraag of zij je kunnen helpen om deze jurk om te toveren tot een gloed nieuwe jurk van deze tijd. Wie weet hebben ze wel een Vintage jurk hangen die verschrikkelijk veel op jouw erfstuk lijkt..

DIY styling

Bloemen: Ik heb het al vaak genoemd, Meg &bloemen zijn dé perfecte match. Ik HOU van bloemen. En zou hiermee heel graag zelf iets willen doen voor mijn aankomende bruiloft. Bijvoorbeeld het zelf maken van de corsages (hoewel deze tegenwoordig ouderwets worden gevonden), maar een goede tip om de corsages met dezelfde bloemen te maken als het bruidsboeket heeft me op andere ideeën gebracht. Uitbesteden die handel!

Uitnodigingen: Ga niet zelf klooien met ‘Word’ bestanden of mooi gemaakte foto’s van die gave love shoot, het blijft er amateuristisch uitzien. Tenzij je een ‘graphic designer’ in de dop bent uiteraard.. Plus dat je waarschijnlijk weinig kaas gegeten hebt van welke informatie er precies op de uitnodigingen hoort te staan? Let op; dag en avondgasten…. Laat je goed informeren bij een drukker die ervaring heeft met uitnodigingen voor een bruiloft. Neem die leuke ideeën van Pinterest gewoon mee naar je gesprek, drukkers kennen ook die leuke DIY trend.

DIY invitations

Bruidstaart: Ook een trend die al een aantal jaar helemaal hip is; het bakken van taarten en cupcakes. Je kent vast een vriendin of familielid die deze lekkere hobby eigen heeft gemaakt. Máár denk er goed over na of die persoon ervaring heeft met het maken van een bruidstaart, en of zij kunnen maken wat jij wil. Dit is namelijk hele andere koek, euhhh cake.. Want een plaatje van Pinterest is niet zomaar nagemaakt. Waar je ook rekening mee moet houden is of het leuk voor deze vriendin is om ontzettend veel stress te hebben en bovendien weinig slaap voordat ze ‘geniet’ van jouw bruiloft, alleen maar voor die taart?

DIY desserts

Met deze laatste tip kom ik op het feit dat het meest verstandig is om een team te creëren die jou helpt bij het voorbereiden van je mooiste dag in je leven. Verspreid de verantwoordelijkheid zodat niemand met grote kopzorgen op het bankje zit tijdens de ceremonie. En wees niet bang om uit te besteden.. Tegenwoordig zijn er allerlei bedrijven die jou tot in de puntjes kunnen helpen, en sterker nog; het is hun werk.

Natuurlijk is er een andere reden om jouw bruiloft in de ‘DIY trend’ in te richten, de uitstraling is fantastisch! Een oude kruiwagen gevuld met ijsblokjes om je gasten te voorzien in een koud drankje na de plechtigheid, kurken naamhoudertjes van jullie favoriete wijn – druk gespaard de afgelopen 2 jaar, of een juten kussentje waar de trouwringen op gebracht worden door jouw kleine nichtje..

DIY confetti

Surprise (!!) ook hier is de trouwbranche op in gespeeld. Bedenk goed wat je echt zelf wil doen, bijvoorbeeld met een bijzondere reden en wat een ander voor je kan betekenen. Styling en planning is lang niet meer alleen voor budgetten boven de 10.000 euro. Ze denken met je mee, naar ieders budget. Dus voor het ‘besparen’ hoef je dit thema ook niet aan te doen..

Voor mijn bruiloft zal ik het DIY thema zeker gebruiken, maar wel in bepaalde mate. Hoe?! Houd mijn blog in de gaten, misschien laat ik de komende blogs meer los hierover. Een workshop ‘Do-It-Yourselfen’ is in ieder geval al gevolgd.. Hierover snel meer !

Wat vind jij van een DIY Wedding?

Comments

Comments

One Thought on “DIY Wedding

  1. Ineke wols on 31 maart 2015 at 09:30 said:

    Het was heerlijk om een workshop met meggie te doen. Dat ze een stuk creatiever dan haar moeder is, dat wist ik al, maar samen het bloemschikken te verkennen was een hele leuke ervaring. Ook ik zit nu vol met ideetjes. Thanks, Meg. Xxxxx mamsie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!