Edamame hoe?!

Edamame

Oops, ik heb al een week niets gepost. Soms heb je dat gewoon, of eigenlijk beter gezegd; niet. Ik heb gewoon geen inspiratie momenteel om iets boeiends voor jullie op papier, of scherm, te zetten. Als ik dan nadenk over wat ik kan delen met jullie, wat ook nog eens van toegevoegde waarde kan zijn… bedenk ik 1 dingetje.

Maar wees gerust dames, er komen zoveel leuke en spannende samenwerkingen aan de komende tijd, dat ik dadelijk genoeg stof heb om over te schrijven. Een beetje vrijetijdsbesteding en een boel fashion komt eraan. Heb geduld… Waar ik jullie, hopelijk, al vast wel mee kan verblijden is een heel simpel gerechtje die ook nog eens super gezond is. Je kent ze misschien wel. Huh ‘ze’ ?! Ja ik spreek in meervoud. En meestal als het dan om eten gaat is dat goed nieuws, toch? Je zou ze dus kunnen kennen van een avondje sushi.

Tijdens onze vakantie in Dubai hebben we heerlijk in het restaurant ‘Nobu’ gegeten. Dit Japanse restaurant is te vinden over de hele wereld op alleen maar mooie plekken. Inmiddels heb ik al in drie verschillende gegeten. Cape Town, Miami en nu dus ook in Dubai. Hier eet je sushi van een ander level, heerlijke Aziatische salades en nog veel meer Japanse culinaire hoogstandjes.

Yellowtail Jalapeno

Nobu dubai

Nobu Tacos

Als voorafje werd hier gevraagd of we Edamame boontjes wilden. Met nog de keuze aan zout of pikant. Edamame wattus ?! Je vind ze ook op de afvink kaart van de bekendere sushi toko’s in ons kikkerlandje, en had ze al eens gezien bij mede gasten, maar nog nooit zelf besteld met het idee dat het lekker is. Misschien kwam het door de ambiance van het verschrikkelijk mooie Nobu restaurant in het Atlantis Hotel in Dubai, maar ik had nog nooit zulke lekkere boontjes gegeten.

Ik bedacht dat dit een heerlijk gerechtje is voor ’s avonds op de bank. Je weet wel, wanneer je iets wil knabbelen om het knabbelen. Wanneer je grijpt naar een zak chips en erna een rol koekjes je mik in duwt. Gezien de goede voornemens die we ons allen hebben toegeschreven, vind ik dit een hele goede van mezelf.

Ik ben op zoek gegaan naar deze Edamame boontjes en kon ze helaas niet in een reguliere supermarkt vinden. Maar gelukkig vind je de boontjes in het vrieszak bij jouw toko. Ze zijn ontzettend voordelig (500 gram, goed voor 6 schaaltjes, voor maar 1,79 euro) maar vooral super gezond (!!)

Daarom wil ik dit met jullie delen. Want in het DNA van een echte fashionista, en als mede blogger weet ik dit uit eigen ervaring, stroomt er ook een Health Freak door jouw aderen. Want naast posts over de outfit van de dag (OOTD, wat trouwens de meest gezochte zoekopdracht is volgens mijn Google Analytics) posten we als fashion bloggers wat af aan eten en drinken. Echt waar, probeer deze boontjes. Ze zijn licht verteerbaar en zitten vol met vitamientjes.

Edamame1

Met een blue monday achter de rug en een griep die op de loer ligt, kunnen we die extra’s wel gebruiken toch? De boontjes bevatten veel goede eiwitten (goed voor het sporten) en onverzadigde vetzuren. Zijn vezelrijk en bevatten ook nog eens de nodige mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Allemaal onmisbare stofjes voor in ons lichaam.

Wanneer je de boontjes bevroren koopt, hoef je ze alleen maar in een pan met water te laten koken voor 5 minuutjes. Giet ze af en laat ze schrikken door koud water (zodat ze extra knapperig blijven, en niet te zacht worden) strooi er naar smaak wat zout of peper overheen en knabbelen maar. Het leuke aan het eten van deze Edamame bonen is de bezigheid die je ermee hebt, je moet ze namelijk met je hand of mond eerst uit het peultje halen want die kun je niet eten. Ook dit zorgt weer voor een sneller gevoel van voldaanheid. Beter dan een handje borrelnootjes in je giechel gooien… Je kunt deze superfood natuurlijk ook in een wok gerecht verwerken of salade, zowel koud als warm zijn ze een heerlijke toevoeging aan jouw gerecht.

Laat me weten wat jij van deze boontjes vind? (vergeet het rekensommetje niet te maken)

Volg je mij al via Bloglovin’ ?

Comments

Comments

2 Thoughts on “Edamame hoe?!

  1. Haha grappig dat je hier een artikel aan gewijd hebt! Ik heb dit één keer gegeten en was er niet helemaal weg van. Maar nu ik die foto’s zie, heb ik er stiekem toch wel een beetje zin in.

    • Megan on 20 januari 2015 at 22:54 said:

      Haha dat heb ik vaker gehoord Lisa. Misschien dat je aan de smaak moet wennen, of de boontjes niet te lang moet koken zodat ze nog een bite hebben? Ik vind ze heerlijk, maar moet eerlijk zeggen dat een beetje zout wonderen doet…. Bedankt voor je leuke reactie! Liefs Meg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!