Flower & Leaf Workshop

Workshop Flower & Leaf

Een aantal blog posts geleden heb ik het al over de nieuwste trouwtrend gehad; een DIY Wedding. Na uitnodiging van Eveline van ‘Wedding Eve’ deed ik mee aan een creatieve workshop..

Als groentje in de trouwbranche komt er veel op me af. Waar wil je trouwen? Een kasteel met een prachtige tuin of toch het gemeentehuis? Hoe? Ouderwets volgens alle ‘regels’, of doen we het zoals wij het willen? Ik bezoek beurzen, struin het internet af en Pinterest is mijn ‘new best friend’.

Met inmiddels een RSI duim vanwege het ge-scroll door verschillende plaatjes in deze app, heb ik inmiddels 50 verschillende moodboards gecreëerd (voor de nieuwsgierige lezers onder ons, doe geen moeite; het zijn verborgen borden ;-)) Met als resultaat nog steeds niet te weten wat het best bij ons past.

wedding-eve-header-logo

Een uitnodiging van een wedding planner om eens een workshop te doen in het ‘Do-It-Yourselfen’ met bloemen en creatieve stijltips, kwam dus als geroepen. Eveline heeft ‘Wedding Eve’ opgezet omdat zij simpelweg in LOVE is met bruiloften. Nadat ze zelf in het huwelijksbootje is gestapt, werd ze ‘besmet’ met deze bezigheid. Van een hobby heeft zij haar beroep gemaakt en met een achtergrond als bedrijfsjurist kan er volgens mij niets gebeuren op de mooiste dag van je leven. Naast het plannen van bruiloften organiseert ze leuke workshops om aanstaande bruidjes, like me, wegwijs te maken in dit wonderlijke wereldje..

Workshop Flower & Leaf

Samen met mijn moeder besloot ik deel te nemen aan deze workshop, beiden vol van creativiteit (ahum..),  vooral vol goede moed vertrokken we naar Zuidland. In de gezellige schuur van Rowena Groeneweg, waar heerlijke geuren van thee met karamel en vers gesneden bloemen je tegemoet komen, werden we gastvrij ontvangen. Rowena is van huis uit bloemiste, wat ze zien is in elk hoekje van haar gezellig ingerichte schuur. Onder ‘Flower & Photo Art The Lotus’ geeft zij workshops en verkoopt ze naast haar bloemwerk speciaal voor bruiloften, ook zelfgemaakte accessoires, en heerlijke thee (!!)

Workshop Flower & Leaf

Na een korte introductie van hoe een DIY wedding eruit kan zien, werden we ‘los’ gelaten aan de crea-bea tafel, die bezaaid was met knoopjes, schelpen, lint, kant, verse ranonkels, gipskruid, potjes en flesjes, touw en nog veel meer handige middeltjes om jouw unieke vaasjes te maken. Voor aan de stoelen van de ceremonie, ter opvulling van de desserttafel of ter aankleding van jouw feestzaal. Rowena is zelf een creatieve en bezige bij, want naast het ‘bloemist zijn’ en workshops geven, fotografeert ze er ook nog eens op los.

Workshop Flower & Leaf

Mede namens deze workshop ben ik er weer eens achter komen dat je heel weinig nodig hebt om iets moois te creëren. Een oude jampot of sap fles die je met een simpel touwtje en een paar kralen om kan toveren tot een hippe vaas. Een boeketje met drie verschillende bloemen en een beetje groen, en een nieuwe eye-catcher is gemaakt om je huiskamer mee op te vrolijken in de lente stemming. Deze trucjes kun je natuurlijk gebruiken voor je bruiloft om die personal touch eraan te geven.

Workshop Flower & Leaf

Ik zal heel eerlijk zijn; voor mij geen soepblikken, potjes en glaasjes te verzamelen dit jaar. Ik heb een ietwat ander idee om mijn bruiloft op te pimpen, simpel omdat de DIY trend niet geheel in mijn droom idee van mijn bruiloft past. Ik zal heus iets zelf willen maken, maar de styling laat ik graag over aan de professionals. Niet alle trends hoef je te volgen, als je maar van het bestaan af weet zodat je zelf kunt beslissen of je mee gaat met de meuk of je eigen idee volgt.

Bedankt ‘Wedding Eve’ & ‘Flower & Photo Art The Lotus’ voor de leuke workshop!

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!