Freckles & glasses

Eyes on you

Het is zover. Ik was altijd degene die borden van veraf als eerste zag, de kleinste lettertjes kon ik moeiteloos oplezen en trouwens, ik heb nooit een brillenhoofd gehad! Maar nu.. Ik word blijkbaar toch ook echt ouder, en hier komen wat dingen bij kijken die soms minder leuk zijn. Zoals een bril. Om eerlijk te zijn zie ik gewoon boven gemiddeld, maar doe je het licht uit is er niets meer over van mijn perfecte zicht op de wereld. Ik zie dan letterlijk geen hand voor ogen, en aangezien mijn hele bovenverdieping thuis bekleed is met zwarte vloerbedekking is het knap lastig om van de badkamer naar m’n bedje te lopen..

Het klinkt misschien overdreven, en waarschijnlijk is dit het ook wel, maar écht ik ben stekeblind in het donker. Ik vind het een aparte bedoeling omdat ik overdag hartstikke goed kan zien. Waar ik het aan merkte was vooral met autorijden ’s avonds, wat later ook al met schemering gebeurde. Het opkomen van de avond in combinatie met regen was helemaal funest!

Straten waar ik al 100x heb gereden hadden ineens geen bochten meer in mijn idee, en als ze dat wel hadden kon ik niet goed inschatten waar die bocht precies in deze weg begon? Beetje gevaarlijk vond ik, maar vooral mijn medepassagiers. Het grappige is dan wel om na een avondje stappen als Bob zijnde te zeggen dat je nachtblind bent. Dan zijn al je vriendinnen ineens heel alert ondanks de hoeveelheid bakkies ze al achter hun kiezen hebben ! Hoewel?! Mijn vriendinnen lagen na de eerste schrik hierover al te slapen toen ik de stad uit reed…

Bril

Maar goed, toch maar even mijn ogen laten opmeten. Wat ook een hele ervaring is! Je krijgt een mega bril op met allerlei verborgen vakjes per oog, die je zicht blurry maken of juist scherp. Bij elk gewisselde vakje moest ik aangeven door welke oog ik het beter zag.. Na 5 minuten kon ik geen links of rechts meer zeggen want dan weet je het gewoon niet meer ! Hier kwamen ze al gauw tot de conclusie dat er eigenlijk niet zoveel mis is met mijn ogen behalve mijn cilinder.. Ik heb hier een kleine afwijking in waarvoor je normaliter geen bril nodig hebt, maar blijkbaar heb ik hier last van in het donker dus is het wel verstandig om in de avond een brilletje op te zetten.

Omdat ik zelf vind dat ik geen brillenhoofd heb, vond ik het moeilijk om te beslissen wat bij mij past, tenminste dat dacht ik. We kwamen er al snel achter dat een ronde bril niet leuk staat.. Dan blijft er ook niet veel over, alleen de vierkante en rechthoekige brilletjes, lees: ik tel de driehoek niet mee. Van alles heb ik geprobeerd, van Chanel tot Gucci maar de Ray-Ban montuur bleef over. Zwart werd te hard in mijn gezicht, en omdat ik al best grote ogen heb zou dit heel confronterend werken.. (dan zou ook overdag iedereen geneigd zijn om een glimlachje van me te vragen)

Het werd dus een bruin gemêleerd montuurtje. Omdat ik een vrij klein hoofd heb, toch een kleinere maat besteld van het montuur en die kon ik na twee weken komen passen. Deze paste perfect op mijn besproette gezicht, en daarom ga ik nu ’s avonds (maar ik doe ‘m ook stiekem weleens overdag op) door het leven met een bril.. Agh er zijn ergere dingen te bedenken wat gepaard gaat met ouder worden. Ik zie het maar zo; een extra accessoire om voor te shoppen, en eerlijk; het geeft je outfit net wat extra’s met een hippe bril.

Er zullen vast wat meiden zijn die deze ervaring qua nachtblindheid herkennen, en ik kan jullie meedelen dat het echt een stuk rustiger is voor mijn ogen om de bril op te hebben wanneer het donker wordt en is. Het is niet zo dat ik alles een stuk lichter en beter zie, maar dat het helpt is een ding wat zeker is. Ik zag bijvoorbeeld veel schittering in het donker, waardoor je wordt ‘verblind’ door de lichten van auto’s en lantaarnpalen. De bochten die ik niet meer zag kwam door het contrast wat je minder ziet bij nachtblindheid en kleur was al helemaal niet meer te herkennen.

Bril

Ik heb een bril met speciale I.Scription glazen van Zeiss. Heb jij hier ook last van? Ga naar de website van Zeiss en doe de test : http://www.zeiss-opticien.nl Het montuur heb ik bij een opticien in Rotterdam gevonden waar ik heel goed en vriendelijk ben geholpen, zij hebben in hun winkel al het apparatuur staan van Zeiss om je ogen direct goed op te meten: Van Keulen Zien & Horen.

brillie

Hoe vinden jullie ‘m?

Follow me on Bloglovin’

Comments

Comments

6 Thoughts on “Freckles & glasses

 1. Renate on 31 oktober 2014 at 19:32 said:

  En hoe kan het ook anders lief vriendinnetje, ook dit staat je natuurlijk weer goed.

 2. Gezellig hoor, nicht. De Ray -ban bril past gewoon overal bij en het staat je goed.
  Ben wel erg blij dat het nu ‘ savonds veiliger op de weg is, als jij dan met bril op , op de weg zit.

 3. Je (nog oudere) broer on 31 oktober 2014 at 08:40 said:

  Zussie,

  Wat is dit nou weer…De 1e vraag die direct bij me opkomt is:”hoe ga je waarborgen dat schoenen, tas, riem en nu ook je bril matchen?” Ik bedoel dat kan niet alleen met een gemêleerd montuurtje… 😉 Ik ga ervan uit dat je naast al je kleding en schoenen nu ook een brillencollectie gaat aanleggen 😛 Verder vind ik het wel leuk staan!

  wederom leuk geschreven zus… is het de Ray-Ban montuur of het Ray-Ban montuur?

  x

  • meganwols on 31 oktober 2014 at 09:41 said:

   Broer,

   ik vind het een prima plan om ook een brillen collectie aan te schaffen, maar dat wordt een dure grap met deze speciale glazen..

   Ik heb inderdaad zitten vogelen met ‘de’ en ‘het’ maar dat is nou het leuke aan bloggen ; er zijn geen regels qua spelling of grammatica 😉 ..

   Thanks voor je bericht x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!