Gezond met Marley Spoon het nieuwe jaar in

Marley Spoon

Voor wie is het niet herkenbaar? Je wilt de leukste moeder zijn, de meest succesvolle werknemer, de snelste op de sportschool en de beste kok voor je gezin. Alle ballen – inclusief gehaktballen – wil je hoog houden en het liefst nog hoger om ook voor jezelf de beste ‘ik’ te zijn. Het eerste wat bij ons thuis er bij in schiet? Het gezonde eten. Kunnen we dat niet makkelijker maken? Jawel! Met Marley Spoon

Als ik naar mezelf kijk is dit zo herkenbaar en zeker sinds ik moeder geworden ben. Ik vlieg en ren overal naartoe en doorheen. Alsof een nieuwe levensstijl mét dreumes van bijna een jaar (!!) niet genoeg is, zitten we momenteel midden in een verhuizing. Mijn sportabonnement is meer een sponsor geworden voor de lokale sportclub. Want als ik dan eindelijk op de bank plof, om binnen twee tellen in slaap te vallen, heb ik natuurlijk geen zin meer om te rennen op een loopband. Die me overigens nergens naartoe brengt. Dan had ik die 20 minuten warming-up net zo goed naar een supermarkt kunnen gaan om vervolgens daar 20 minuten door alle gangpaden rond te rennen. Heb ik meteen mijn boodschappen weer binnen. Sporten is dus een uitdaging voor het nieuwe jaar, die ik aanga.

 

Inspiratie

Om tussen alle bedrijven door mezelf toch goed te voelen probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Maar welke moeder herkent het niet dat eerst de dreumes gevoed wordt en daarna pas zichzelf? Wat meestal resulteert in een half gegeten broodje die ergens in het huis neergelegd is. Waarvan je niet meer weet waar. Het avondeten is andere koek, dat probeer ik met Mayson zo goed mogelijk vol te houden. Hij eet met de pot mee en vind het heerlijk om mee te kijken terwijl mama aan het koken is. Een gezellig momentje van ons samen. Maar waar haalt iedereen de inspiratie vandaan om elke avond een lekker, gezond, verassend, makkelijk en vooral snelle hap klaar te zetten? Want met de easy-peasy boerenkool en macaroni, die ik elke week wel eens voorschotel, kom ik niet meer weg bij mijn mannen. En toen was daar Marley Spoon. Of ik het eens wilde proberen? Op het perfecte moment tijdens een verhuizing waar een snelle en ongezonde hap veel logischer klinkt, ontving ik goed gevulde pakketten met gezond, vers en lekker eten. 

De gevulde maaltijdzak

Luxe poes

Ik zou Meg niet zijn als ik niet heel eerlijk ben wat ik ervan vind, ik stond namelijk nogal sceptisch tegenover de luxe poezen die elke week zo’n “groente pakket” ontvangen. ‘Je kunt toch gewoon boodschappen doen’ dacht ik dan? Want dat is zo ‘makkelijk’ om na je werk de supermarkt in te gaan, met een hongerige baby, waar de meeste producten al weggekocht zijn door de slimme moeders die overdag hun boodschapjes doen. Dan daar ter plekke verzinnen wát we überhaupt gaan bereiden om dat plan nog drie keer te wijzigen omdat het nieuwe idee toch makkelijker is of sneller. Dus.. Marley Spoon was het proberen waard. 

Met het goede voornemen om minder suiker te nuttigen, meer water te drinken en gezonde verse producten te gebruiken voor het bereiden van ons avondmaal kwam Marley als geroepen. De twee volle maaltijd pakketten werden netjes geleverd binnen de aangegeven tijd. Je kunt er zelfs voor kiezen om het in de avond af te leveren, dat is fijn voor alle werkende mama’s en papa’s.

Gevulde pompoensoep met rode linzen

Hoe werkt het?

Marley Spoon heeft wekelijks een menu waaruit je zelf kunt kiezen, dus heb je trek in groente of vlees? Het kan allemaal. Zelf koos ik voor ingrediënten waarmee ik normaal niet vaak kook. Bijvoorbeeld gevulde pompoensoep met rode linzen en de spinazie risotto. Beiden waren makkelijk te bereiden met het bijgeleverde recept die stapje voor stapje uitlegt wat er gebeuren moet. Wat wel even wennen is voor iemand die niet volgens het boekje kookt.

Koken met shiitake

Binnen een half uur tot drie kwartier stond het gerecht op tafel en smulden we van de vers bereidde maaltijd. Het leuke eraan vind ik dat er nieuwe inspiratie uit voort gekomen is. Rode linzen zijn super gezond en zal ik zeker vaker maken voor o.a. onze kleine dreumes en de risotto staat zeker weten vaker op het menu. Ook ben ik een beetje terug geroepen in mijn standpunt voor alle luxe poezen. Het is fijn om eens geen boodschappen te hoeven halen en toch een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten. Luxe? Dat is het zeker, maar voor de prijs zeker niet onhaalbaar.

Ook eens proberen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf eens een maaltijdbox van Marley Spoon proberen? Met deze kortingscode krijg je €25,00 op jouw bestelling: MEGANWOLS.

Gevulde pompoensoep met rode linzen

 

*This is a sponsored article.

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

 
error: Content is protected !!