Home Sweet Hotel

Waar ga jij het liefst een wijntje drinken? Is dit dezelfde plek als waar je de beste maaltijd voorgeschoteld krijgt? Ieder heeft zo zijn eigen favoriete restaurant, café, winkel, maar ook hotel. Je voelt je ergens goed, of niet. Ik moet jullie eerlijk bekennen, dat ik ook zo mijn favorieten heb op dit gebied. Het nieuwe Princess Hotel Collection hoort hier zeker bij..

Vanaf 2014 gaat een 7-tal hotels onder een nieuwe naam verder. Allen gelegen op de prachtigste plekjes in Nederland. De naam klinkt voor velen onder jullie vast bekend in de oren. Princess? Kennen we dat niet van de keukenmachines en koffers? Jawel!

Pen

Dat maakt ook meteen duidelijk waarom ik fan ben van deze hotelgroep. Ze zijn anders dan anderen, modern en onderscheidend. Durven een gokje te wagen, en richten zich met name op het thuisgevoel van zowel hun zakelijke als leisure (vrije tijd) gasten. Dit komt terug in de details. De website, het welkomstgevoel bij een van de hotels, de kamersleutels en de gastvrije sfeer die er heerst.

Brochure

Ik heb recent een nachtje mogen vertoeven in Princess Hotel Amersfoort. Met een vooropleiding gericht op hotellerie stond ik natuurlijk te springen om hier een review/blog over te schrijven. Gelegen in de vrije natuur , wat op het moment van mijn bezoek volledig wit was, en makkelijk bereikbaar. Een sprookjesachtige sfeer verwelkomde mij. Vriendelijk personeel checkte me in een prachtige kamer, en mijn favorietenlijstje was een hotel rijker !

Ik ben vrij kritisch te noemen, dus let overal op. Een testje op het bed, een snelle kijk in de badkamer en de overall inrichting van de hotelkamer werden dus snel gedaan. Een hippe ‘pied de poule’ fauteuil had ik meteen in mijn vizier. En over het prachtige zonlicht, wat die dag de kamer inglipte, nog niet eens gesproken (!!)

Room

Pied de Poule

Een gevoel van rust en kalmte viel als een warme deken over mij heen. Gratis WiFi, ja sorry dit hoort bij mij ook tot de categorie ‘rust’. Grote en gratis parkeergelegenheid. Een net gerenoveerde fitness ruimte voor de nodige ontspanning. Wellness mogelijkheden, het gefluit van vrolijke vogeltjes en een uitzicht over een wit besneeuwde tuin. Ja, het werkt echt zoals Princess het in gedachten heeft; Home Sweet Hotel.

Roomkey

Met 74 comfort kamers, 19 executive en 1 junior suite is voor ieders zin een ‘Home’ beschikbaar in Princess Amersfoort. Allemaal ingericht met de nodige luxe en comfort. Met keuze uit verschillende arrangementen is een weekendje weg meteen compleet.

Bed

Mijn favoriete arrangement is bijvoorbeeld de ‘Comfort Wellness’. Een (gezicht)behandeling -50min of (gezicht)massage – 30min, uitgebreid ontbijtbuffet, overnachting in een comfort kamer en een heerlijk welkomstdrankje. (I’m in desperate need of a massage) Een ander heerlijk arrangement is de combinatie met ‘Sauna Soesterberg‘, een dagje vertoeven in hun ontspannen sfeer, met erna een heerlijk bed om in uit te rusten in het hotel in Amersfoort.

Pillows

Een sfeervol restaurant maakt het plaatje natuurlijk compleet. Maar hier valt zo veel over te vertellen dat ik hier binnenkort een apart blog bericht aan wijdt. Want ‘oh wat heb ik hier heerlijk gegeten!’ Het restaurant heet niet voor niets ‘Smaakmakers’. Benieuwd naar dit bericht? Volg mij op Bloglovin’, en ben de eerste die mijn nieuwste blogs te zien krijgt (!!)

Ik gaf al aan dat Princess Hotel Collection modern en vooruitstrevend is, de superfoods aan het ontbijtbuffet mistaan daarom absoluut niet. Van hennepzaad, moerbeien, lijnzaad tot goji bessen geven jou de mogelijkheid om je ontbijt ritueel van thuis niet te hoeven staken. ‘The Healthy Corner’ is daarom een groot plus punt.

Moerbei

Ontbijt

Broodjes

Ontbijt

Keuze uit verschillende soorten kwark en yoghurt, vers gesneden en geperst fruit, verschillende broodjes en heerlijk vers beleg. Zelfs poffertjes stonden op het menu (misschien iets minder gezond, maar wel lekker!) Het buffet is zonder overdrijven goed gevuld, iets wat ik heel belangrijk vind in een hotel. Zoals jullie wellicht eerder hebben gelezen is ons eerste eet momentje van de dag, breakfast, namelijk mijn absolute favoriet. En aangezien ik me in Princess Hotel Amersfoort als op vakantie heb gevoeld, heb ik hier heerlijk van genoten, maar wél gezond!

Superfoods

Dat gezond eten en leven nemen ze bij Princess Hotel Collection heel serieus. Een heuse health blog staat online op hun website, die geschreven wordt door mede blogster Lize Assink. Deze gezonde dame uit Gelderland met een passie voor voeding, vertelt in haar blog alles over gezonde voeding en een lekker eetpatroon. Ook in het restaurant komen haar voeding voorkeuren naar voren in de menu kaart. Elke maand schrijft zij een blog op de website van Princess Hotel Collection, volg Lize en laat je inspireren.

Naast Amersfoort heeft Princess Hotel Collection in Epe, Loosdrecht, Beekbergen, Beekbergen/Apeldoorn, Hoenderloo, en Biddinghuizen hotels. Een weekendje weg en lekker shoppen, want ook hier leent de stad van Amersfoort zich perfect voor. Of eens heerlijk dineren in een van de ‘Smaakmakers Restaurants’ ? Stap eens binnen en voel je ‘Home Sweet Hotel’.

Benieuwd naar de rest? Volg me via Bloglovin’

Comments

Comments

10 Thoughts on “Home Sweet Hotel

 1. Michelle on 4 februari 2015 at 19:18 said:

  Hoi Megan,

  Dank voor je leuke blog over mijn werkplek!

  Gr. Michelle

  • meganwols on 4 februari 2015 at 21:53 said:

   Hi Michelle, dankjewel! wat leuk dat je een reactie achter hebt gelaten en mijn blog ook leuk vind. Gr. Megan.

 2. Renate on 4 februari 2015 at 09:46 said:

  Weer super geschreven meid en wat een mooie plaatjes. Ik weet wel waar het volgende weekendje heen gaat!

 3. Beautiful photos and post!
  xx Elle

  New post up on:

  http://www.cherryblossomstreet.com – Swedish Fashion Blogger and Model in TOKYO

 4. Mooi verslag, en Amersfoort is ook nog om doe hoek van mij. Had er nog niet van gehoord :0. Thanks for sharing! x

  http://www.esmeraldaattema.com

 5. Ik wil daar ook heen door jouw (wederom) super gave blog!x

 6. Ik heb wel zin om daar te logeren. Het ziet er toppie uit zeg! Heb nog nooit geshopt in Amersfoort. Ligt het ook in het centrum, Megan? Leuk dat ik het weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!