I Do In Jimmy Choo

Jimmy Choo

Met het tweede pasmoment van mijn bruidsjurk in zicht was er geen ontkomen meer aan. Het moment van de aankoop van mijn bruidsschoenen zat eraan te komen. ‘Bij ons in de P.C.’ – is niet echt een zin die vaak uit onze mond komt. Maar daar gingen we dan. Mijn beste vriendin en ik in de P.C. Hooftstraat. ‘Wat doe je aan?’ Was onze eerste vraag. Als nuchtere Hollanders – met comfort op nummer 1 – liepen we met onze Uggs en sneakers de chique straat in (!!) Ietwat onwennig op zoek naar mijn bruidsschoenen, Jimmy Choo?

Gezien ik tijdens mijn gespeur op het internet had vernomen dat wij Nederlanders de Bridal Collection van Jimmy Choo niet binnen ons bereik hebben, ging ik met een gemengd gevoel de stad in. Die Bridal Collection is trouwens een must-see voor alle vrouwen. Ook al ben je al getrouwd of ga je nooit trouwen. Iedere vrouw die van échte schoenen houd wil deze collectie zien. Het liefst in levende lijve..

Met mijn gedachten op het niet vinden van mijn bruidsschoenen – want méteen de schoenen vinden was een no-go – stapten we de eerste winkels binnen. Ik had het natuurlijk kunnen weten, al na winkel nummer drie liepen we Jimmy tegen het lijf. Er was geen weg meer terug. Ik zag glimmers en kanten pumps glinsteren in de etalage. De enige gedachte in mijn hoofd was ‘ik moet zo geld overmaken’.

Jimmy Choo

Hoewel ik nog nooit in de prachtige winkel geweest was, voelde ik me meteen thuis tussen alle diamanten muiltjes. We werden zo vriendelijk geholpen dat ik binnen no time middenin de winkel zat met vier paar schoenen om me heen. De vriendin die mij voor gek had verklaard en me had gewezen op ons budget – diezelfde ochtend nog – zat met een zelfde glinstering in haar ogen bewonderend om zich heen te kijken. Het eerste muiltje die ik aantrok zat als gegoten. Jim had me nu al verkocht. Doet ‘ie sneller dan mijn aanstaande…

Jimmy Choo

Zo besluiteloos als wat ik ben – tijdens mijn fase als aanstaande bruid althans; laten we hopen dat het een fase is – verlieten we het vriendelijke winkelpersoneel met de boodschap dat ik er over na ga denken. In een lunch tentje tegenover de straat belden mijn vriendin en ik onze moeders. Met een tweeling als sterrenbeeld hoef je van je beste vriendin niet te verwachten dat zij het nemen van een beslissing makkelijker maakt. Onze moeders overigens ook niet, want ze kozen beiden voor een ander model (!!) Na de lunch die ik amper naar binnen kreeg stapten we nog even bij Lou naar binnen. Je snapt dat ik mijn droom schoen liefkozend zo mag noemen ;-). Helaas schitterden de bruidsmodellen nog altijd in afwezigheid.

Jimmy Choo

We kozen ervoor om nog een paar designerwinkels binnen te stappen – we waren er tenslotte nu toch – maar vonden niets wat op mijn bruidsschoenen leek. We werden overal vriendelijk ontvangen en ik begrijp waarom je met een volle portemonnee liever hier winkelt dan bij de commerciële ketens. We besloten de P.C. niet te verlaten zonder een Jimmy of een Lou. Je moet toch wat om de Uggs en sneakers te compenseren. Terug naar Jimmy Choo.

Jimmy Choo

De dame in de winkel had ons al verwacht. Nadat een aantal klanten voor ons werden geholpen – die schaamteloos met drie paar Jimmy Choo en een bijpassend tasje naar buiten liepen, m’n beste vriendin keek jaloers toe en gaf zelfs een paar tips aan de dame die gretig haar inkopen deed – haalden ze mijn keuzes weer tevoorschijn. Mijn vriendin besloot ook eens mee te passen en liet zelfs weten dat als zij ooit het huwelijksbootje in stapt ook zal zwichten voor de charmes van dit Londense merk. Snel over te halen zijn die tweelingen dan weer wel. Na een tweede passessie en een paar kilometers te hebben gewandeld in de winkel, besloot ik een keuze te maken. Ik schoof mijn ‘decidofobie’ opzij. Waarom? Because I simply do in Choo..

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!