Il Maurice

Mauritius

Aan het einde van het jaar krijg ik altijd de drang om weer met vakantie te gaan. Ik werk de hele zomer door omdat ik, heel verwend, voor de vakantie periode al naar het buitenland vertrek. Waarschijnlijk hebben jullie inmiddels wel door dat wij reis liefhebbers zijn. Maar wel luxe. En met luxe bedoel ik 5 of 4 sterren hotels, voorzien van alle mogelijke faciliteiten. We werken het hele jaar hard en daarom verwennen wij onszelf twee keer per jaar op zo’n luxe vakantie. Even niks. Ik ben dan ook geen reislustig meiske die met bergschoenen de omgeving zal verkennen. Nee, leg mij maar neer op een zachte strandstoel aan het zwembad of uitkijkend over de zee. Hoe het komt weet ik niet, maar ik ben een enorme fan van eilanden ! Je zou dan automatisch denken dat ik ook van zwemmen hou, gezien een eiland toch in het water ligt (?!!) Euhm.. nee. Ik hou niet van zwemmen en kan ook niet zo goed zwemmen. Ik blijf dus het liefste op het platteland maar vind het wel geweldig als de zee om me heen is. Witte stranden, palmbomen en exotische vogels. Lekker eten en natuurlijk de zon. Mijn ingrediënten voor een super vakantie. 3 jaar geleden, in 2011 dus, bezochten wij een droom eiland waarvan ik vind dat jullie de plaatjes moeten kunnen bewonderen. Il Maurice, oftewel Mauritius it was.

‘Wat zoeken jullie precies?’ De dame die ons vaker heeft geholpen kent ons al een beetje en heeft een paar brochures klaar liggen. Een wit strand met een vrouw met zonnebril en cocktail onder de parasol sieren de cover. Ze zit in de buurt. ‘We willen uitrusten en niet teveel hoeven doen, maar wel iets kunnen ondernemen mochten we hier behoefte aan hebben.’ Juist ja, dus eigenlijk niets maar toch ook wel iets.. Ze bladert wat door de brochure heen. Wij kijken mee. Weten eigenlijk dondersgoed wat we willen. Mijn vriend houdt zijn vinger tussen een pagina en wijst een hotel aan. Ik tel 5 sterretjes en kijk de dame die ons helpt aan. Red me wil ik roepen! Vier is toch ook goed genoeg? Ze slikt en schraapt haar keel, legt de pagina open en schuift naar ons toe. ‘Een prachtige bestemming, hier sturen we vaak honeymooners naartoe.’ Er verschijnt een glimlachje op mijn vriend zijn gezicht. Te laat, denk ik bij mezelf. Hij heeft zijn keuze al gemaakt. ‘Dit is het Meg.’ Mijn vriend, of eigenlijk moet ik hem vanaf nu natuurlijk mijn verloofde noemen maar vind ik nog best gek klinken, is nogal een luxe poes. Maar ik moet zeggen na zoveel jaar samen ga ik hier graag in mee, hihi.

Me in Maurice

En eerlijk is eerlijk, ik snap die honeymooners wel. Wat een prachtig en leuk eiland is Mauritius. Je kunt genoeg doen en zien maar ook heerlijk relaxen in alle luxe. Je wordt op je wenken bediend. Om een voorbeeld te geven hadden wij een persoonlijke ober die continu bij ons in de buurt bleef staan om ons te voorzien van een drankje of zonnebrand crème. Wanneer je een duik nam, of in mijn geval ging pootje baden in het zwembad, zette hij je strandstoel weer recht en streek je handdoek weer glad. In het begin erg wennen als nuchtere Nederlander maar dit duurde niet lang…

Melati flower

Mijn tips in Mauritius:

  • Havenstad Port Louis is leuk om te bezoeken en wat te winkelen. De lokale markt hier is enorm druk en worden vooral lokale producten verkocht voor een habbekras. Port Louis heeft een prachtige ligging tussen het Mokagebergte en de oceaan, en is na Johannesburg het belangrijkste financiële centrum van Afrika.
  • De weg naar Chamarel is adembenemend mooi. Het uitzicht tijdens deze tocht, maar vooral de waterval in het ‘Black River National Park’ is eigenlijk te prachtig voor woorden. Dit besefte ik niet toen ik daar stond, maar nu ik terugkijk naar de foto’s van drie jaar geleden zie ik hoe mooi het was. (zie foto)

Waterval

  • Tijdens de weg naar Chamarel kom je na een paar kilometer terecht in een bijzonder natuurfenomeen, genaamd Coloured Earths. Hier ligt een schitterend landschap op je wachten waarvan de kleur zo bijzonder is door de verschillende concentraties van oxidatie en vulkanisch as. Het leuke is dat de stand van de zon bepaald wat jij ziet qua kleurschakering. (zie foto) Je hebt hier ook meteen reuzenschildpadden die je veel op dit eiland tegenkomt.

Coloured Earths

  • In de Botanische tuin van Mauritius, Pamplemousses Botanical Garden, vind je levensgrote Amazon lelie bladen. Sommigen zijn zelfs in de vorm van een hart. (zie foto)

Pamplemousses

Sowieso was de natuur echt prachtig in Mauritius. Veel beestjes, wat wij erg leuk vinden om vooral mooie foto’s van te maken, en vriendelijke dienstbare mensen. Mauritius is een tip voor iedereen die gek is op eilanden en de sfeer optimaal wil proeven terwijl je in de watten wordt gelegd op een manier wat alleen in Mauritius is terug te vinden. Ga hierheen als je naast relaxen en die luxe ook mooie en bijzondere dingen wil zien. Een aanradertje ! Hoe vinden jullie dit eruit zien?

Follow me on Bloglovin’

Hagedis

Comments

Comments

One Thought on “Il Maurice

  1. Lummie de Vries on 11 november 2014 at 10:04 said:

    Nou lijkt me heerlijk zo verwend te worden haha. Leuk meid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!