Kijk Kalligrafie

Kijk Kalligrafie Blog

Zonder uitnodiging geen bruiloft, toch? En uiteraard willen wij niet zomaar een uitnodiging maar moet het een spectaculair begin zijn voor onze gasten. Toen kwamen we bij “Kijk Kalligrafie” uit. Volledig in de stijl van onze bruiloft en voorzien van alle informatie die de verschillende gasten nodig hebben, én helemaal tailor made !!

Bride to be

Wedding SparrowÉén van de dingen waar je achter komt tijdens het plannen en voorbereiden van je bruiloft is naast elkaar vooral jezelf. Ik weet het, ik ben perfectionist, mijn tweede naam is kritisch, veeleisend en vooral niet stress bestendig.. Hier kwam ik bijvoorbeeld tijdens het kiezen van de uitnodigingen, oftewel ‘stationary’ in wedding-taal, meer dan achter. Wij hadden al een prachtige kaart gezien tijdens een beurs op onze trouwlocatie. En zoals bijna bij al onze bruiloft keuzes kozen we voor dit eerste en meest ideale idee. Simpel, zou je denken? Maar nu op zoek naar de juiste leverancier. Na een aantal gesprekken en voorstelrondes, die onze weddingplanner voor ons had geregeld, werden we dan uiteindelijk ge-matcht met de juiste leverancier voor ons. Jong, creatief, anders dan anders én ze kon de uitnodigingen maken die wij al vanaf het eerste moment voor ogen hadden. ‘Kijk Kalligrafie’ is een jonge onderneming en de eigenaresse Joyce is meer dan begripvol, geduldig en erg vindingrijk. Hetgeen wat haar onderscheid van andere leveranciers is haar talent voor hand kalligrafie. En natuurlijk als wij iets kiezen moet het uit Amerika worden verscheept en is het custom made. Dit houdt ook in dat het extra tijd in beslag neemt om te creëren. De 8 weken op voorhand versturen van de uitnodiging bleek daarom al snel niet te gaan lukken. En hier werd ik lichtelijk nerveus van. Dit gevoel werd alleen maar erger toen de keuzes me om de oren vlogen. Lettertypes, groottes, kleuren, tekst inhoud, punten, komma’s… En de tijd tikte door. Na een aantal avonden uitsluitend bezig te zijn geweest met dit ‘belangrijke geneuzel’ stuurde ik mijn allerlaatste kritiekpunten door – althans dit was de bedoeling. Helaas was de mail in mijn ‘concepten’ blijven hangen en niet doorgestuurd. Mijn hart bonkte in mijn borstkas en mijn wangen kleurden rood van schaamte – de deadline!! Joyce appte mij gelukkig snel de verlossende woorden; ‘de wereld vergaat niet he! Komt goed.’ En dat was nu net wat deze perfectionistische, ietwat kritische bijna getrouwde stress kip soms vergeet in het proces van de bruiloft voorbereidingen…

Weddingplanner

RWBPHet is de kaart der kaarten die je op de mat kunt krijgen! De meeste mensen hebben jullie allang verteld dat jullie gaan trouwen maar deze kaart is de uitnodiging waarmee je je gasten officieel gaat vertellen dat jullie gaan trouwen. En niet alleen dat jullie aankondigen dat jullie gaan trouwen, de kaart geeft ook direct de sfeer en het karakter van de dag aan. Een uitnodiging met vrolijke kleuren betekend een informele sfeer en een uitnodiging zonder tierelantijnen zal dan ook vaak volgens de regels gaan. Dit is 1 van de redenen dat ik als weddingplanner aanraad om vroeg met de ‘stationary’ in het begin stadium te beginnen. Vooral als je een hippe ‘Save the Date’ kaart wilt sturen en op je bruiloft menukaarten wilt. Dan is het wel super mooi om alles in 1 lijn te hebben. De uiteindelijke teksten kunnen later ge-finetuned worden. Wij van ‘Redwhitebluepink’ werken met verschillende leveranciers die ‘stationary’ leveren. Zo kun je bij de één alles voor je laten ontwerpen, bij de ander wil je graag zelf ontwerpen of kies je toch voor de handgemaakte uitnodigingen? Wij hebben voor ieders wil de juiste leverancier. Maar wat zet je dan uiteindelijk ín de kaart? Een aantal punten weet je waarschijnlijk zelf wel op te sommen. De tip die ik graag mee wil geven aan bruidsparen is een dresscode. Voor bruidsparen is het handig om aan te geven wat de kledingvoorschriften zijn voor het feest. Bedenk je eens hoe je zou voelen als je als bruiloft gast overdressed of zelfs underdressed bent. Echt relaxed loop je dan niet rond op het feest. En een bruiloft waar iedereen zich in zijn element voelt is 1 van de ingrediënten voor een ultiem geslaagd feest. Daar is de kleding een groot onderdeel van. En uiteraard leuk voor de foto’s als er een thema wordt omschreven of een specifieke kleur. Volgens oude traditie worden de uitnodigingen met de handgeschreven. En wat is er dan mooier wanneer uitnodigingen hand gekalligrafeerd zijn? Mooi handgeschreven en elke kaart is weer bijzonder omdat geen enkele precies hetzelfde is. Als er zoveel aandacht aan je gasten wordt geschonken dan vindt het bruidspaar het ook belangrijk dat je aanwezig bent op hun huwelijk. Het perfecte startsein voor jullie bruiloft en meteen een mooie herinnering om te bewaren..

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!