Kopenhagen

Nyhavn

Dat ik van reizen houd is inmiddels wel bekend. De categorie ‘ travel ‘ groeit met de dag en terwijl jullie dit lezen ben ik alweer een nieuw land aan het bezoeken… Welke dat is? Stay tuned! Zit je zelf in ons koude kikkerlandje? Niet getreurd; Ik neem jullie graag mee naar alle plekjes die ik ontdekt heb in de loop der jaren. Op zoek naar mooie foto’s, tussen serieus meer dan duizenden, is een hele klus, maar een verhaaltje erbij maken des te minder. Want ik vind het heerlijk om in gedachten terug naar deze landen te reizen en alles weer her te beleven.

Een van deze reizen die ik eerder dit jaar gemaakt heb is naar Kopenhagen en Malmö. Zoals heel veel mensen hebben mijn vriend en ik Netflix ontdekt, noem het gerust een kleine obsessie, het liefst liggen we het hele weekend op de bank series te kijken. Een van die series die we bekeken hebben is ‘The Bridge’, maar dan wel de Zweedse versie met ondertiteling.. De Zweedse stad Malmö staat in directe verbinding met de Deense stad Kopenhagen door een brug. Ik was me hier nooit van bewust tot ik die serie keek en mij bedacht hoe bijzonder dit eigenlijk is. Twee landen, twee steden en 1 brug. Kopenhagen scheen daarentegen wel een leukere stad te zijn, dus kozen wij de Deense hoofdstad als city trip maar bezochten we ook de stad van ‘ The Bridge ‘ Malmö. Dit keer bespreek ik alleen Kopenhagen, hier is al zoveel moois over te vertellen…

The Bridge

Een hotelletje in het Centrum, een vrijdagmiddag in de ‘ Nyhavn ‘ met een zomers zonnetje maakten deze city trip om niet te vergeten ! Doordat wij op vrijdag middag aankwamen en blijkbaar alle werkzaamheden worden neergelegd rond het middaguur, was het knetter druk in de haven. Des te leuker voor ons omdat we de hele middag op het terras naar mensen hebben kunnen gluren. Want zeg zelf? Mensen kijken is toch iedereen z’n hobby? Wat me meteen opviel was de mode in deze Deense stad. Sportief en een tikkeltje alternatief. Leggings met sportschoenen, maar ook jurkjes met Nike’s stapten de hele middag voorbij in de meest gekke kleurencombinaties. Zat ik dan met mijn zwarte top in de zon..
De ‘ Nyhavn ‘ is heel gezellig en doet een klein beetje Antilliaans aan met de gekleurde restaurants en cafés. De Kopenhaagse bewoners, heel veel studenten, zitten op straat of op de rand van de haven biertjes te drinken en met elkaar te kletsen of muziek te maken. Een gezellige boel dus!

Nyhavn

Uiteraard hebben wij ook het winkelhart bezocht van Kopenhagen en dit is zeker de moeite waard. Een gezellig oude stad met zijstraatjes en stalletjes met gepofte kastanjes geven je een avontuurlijk gevoel. Ik heb al eerder mijn favoriete winkel uit deze stad beschreven, namelijk ‘ Gina Tricot ‘. Gelukkig heb ik inmiddels hun webshop ontdekt en zal een bestelling niet lang meer duren..

Nog zoiets leuks zijn de ‘ Joe & the Juice ‘ tentjes die je om de haverklap terug ziet in het straatbeeld van Kopenhagen. Een franchise formule die het volgens mij ook heel goed zal doen in Nederland. Een stoer en minimalistisch interieur (echt Scandinavisch) en knappe jonge mannen die gezonde broodjes en smoothies verkopen. Wat wil je nog meer?! Je bestelling wordt opgenomen en je naam klinkt luid door de donkere zaak om het op te halen bij diezelfde goed uitziende Denen. Harde muziek en goede connectie met WiFi zorgen wel dat je enthousiast wordt van ze. Misschien kennen jullie deze zaak wel want ze zijn ook gevestigd in de UK, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Ijsland. En ken je ze nog niet? Stap eens binnen volgende keer wanneer je een van deze landen bezoekt, zeker de moeite waard!

Joe & the Juice

Het kleine meisje in mij werd ook aangewakkerd, want wie kent haar niet? Met rode haren en een staart? Nee, klinkt nog niet bekend in de oren? Als ik haar vriendje ‘ Botje ‘ noem, zullen de alarmbellen gaan rinkelen bij jullie. Jaaaaa, De Kleine Zeemeermin !! In Kopenhagen staat het wereldberoemde standbeeld van haar. Het sprookje is geschreven door de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het beeld werd in opdracht van de bierbrouwerij ‘ Carlsberg ‘ gemaakt en in zee gezet. Het is maar liefst 1,25m hoog en inmiddels de meest bezochte toeristische attractie van Kopenhagen. Natuurlijk moest ik met mijn jeugd heldin op de foto.

De kleine zeemeermin

Follow me on Bloglovin’

Comments

Comments

2 Thoughts on “Kopenhagen

  1. Dat vond ik ook een mooie stad; helaas was die brug er toen nog niet.
    Toen wij er waren, lagen de Tall ships klaar in Nyhavn voor hun race om de wereld.
    Ik ga op zoek naar Joe and the juice in Reykjavík straks!
    Geniet jij nog maar van de warmte, ik ga de kou in op jacht naar het noorderlicht.

  2. ineke on 1 december 2014 at 08:26 said:

    Ik liep een verhaal achter. Dat kan natuurlijk niet. Inmiddels ben ik weer helemaal bij en ja, wat kan ik zeggen……. Ik blijf fan van de pen van Megan!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!