Köping

Trein

Wat gaat de tijd toch snel ! Het is alweer drie weken geleden dat we in het zonnige Stockholm een broodje aten en genoten van de prachtige mensen om ons heen. Het Zweedse taaltje waar we zo om gelachen hebben is niet meer voor de geest te halen maar de herinnering naar deze geweldige dagen is nog vers. Zo ook de plek waar we na Stockholm heen vertrokken, namelijk het pittoreske plaatsje Köping..

Je spreekt deze plaatsnaam uit als ‘Chupping’. Om in dit dorpje terecht te komen hebben we iets geks gedaan. We hebben ons met trein verplaatst vanuit Stockholm. Een plek waar ik al jaren niet meer geweest was, een trein. In mijn studie periode reisde ik dagelijks met dit vervoersmiddel en was vergeten hoe leuk het ook kan zijn. Op het mooie station van Stockholm snoepte ik nog wat heerlijke macarons en erna snelden we naar de juiste coupé.

Treinstation Stockholm

Macarons

De meest prachtige landschappen zoefden voorbij. Ver uitgestrekte grasvelden die groener dan groen leken, rode houten huisjes in de verte van het uitzicht, meren waar je meteen in zou willen springen om een frisse duik te nemen – hoewel ik geen zwem talent ben. Het connecten met WiFi en social media was even niet meer zo belangrijk. Het vastleggen van deze mooie plaatjes daarentegen wel. Rots partijen kwamen we tegen en we stopten bij eeuwenoude trein stationnetjes om nieuwe reizigers mee te nemen.

Trein Koping
Trein

Na een reis van 1,5 uur stapten we zelf uit op zo’n eeuwenoud station. Alsof het een decor was uit een nieuwe Netflix serie waande ik mezelf in een ander tijdsperk. De bloesem in de bomen maakten het plaatje af. Het zonnetje scheen ook hier vrolijk door. Gele huizen en kiezels als autoweg. We waren meteen blij de keuze gemaakt te hebben om Zweden van een andere kant te bekijken. En ik kan het iedereen aanraden om de grote stad Stockholm even te laten voor wat het is

Koping

Koping

Na een korte wandeling waarbij ik bewonderend om me heen keek kwamen we aan bij ons hotel. Een gezellig klein hotelletje met de naam ‘Hotel Bishops Arms Inn’. Ik houd van kleine hotelletjes en vooral in een plekje als dit. Met gezellige bar en vriendelijke mensen een perfecte plek voor een overnachting. De keuze voor dit hotel was simpel gemaakt, de foto’s op hun website lieten blauw geruite bedden zien…

Hotel Bischop

Bischop Inn

Nette kamers met alle faciliteiten die nodig zijn waaronder een heerlijk bed (!!) en ruime badkamer, maakten ons verblijf in Köping compleet. Het ontbijt de volgende ochtend was zeer uitgebreid met verse zalm, knäckebröd, broodjes, eieren en zelfs kaviaar. We hebben heerlijk ontbeten in de gezellig ingerichte bibliotheek. De charme van dit industrie dorpje was terug te voelen in elke hoek van dit hotel, een echte aanrader.

Ontbijt

Ontbijt

Verder is er niet heel veel te beleven dan een aantal kleine boetiekjes, barretjes die op 1 hand te tellen zijn, een kerk uit 1300 (!!) en het bewonderen van de vooral schattige huisjes. In 1889 is bijna het complete dorpje afgebrand, hierdoor is een duidelijk verschil te zien in het ‘oude’ en ‘nieuwe’ gedeelte. In het oude deel staan nog houten panden en de nieuwe gebouwen zijn gemaakt van steen.

Koping

Ik werd me weer extra bewust wat een geluk het is om naar zulke mooie plekjes te kunnen reizen als een dorpje als Köping. Ongeveer 3 uur vliegen van ons kikkerlandje vandaan, staat zo’n klein Zweeds dorpje te schitteren in het zonnetje met idyllisch gekleurde pandjes als decor. Dan nog te zwijgen over de bijzondere bomen die er te vinden zijn, waar ik jullie niet mee zal vermoeien ;-).. De trip naar Zweden bewijst maar weer een van mijn favoriete quotes waar ik graag mee afsluit voor deze blog.

Traveling is the only thing to spend money on that will make you richer..

Photos by Renée Streefkerk Photography

Comments

Comments

2 Thoughts on “Köping

  1. Hier geniet ik zo van……lekker weg naar mooie dorpjes en steden. Leuk geschreven weer , Megan.

  2. Ineke wols on 26 mei 2015 at 09:09 said:

    weer genoten van een leuk verhaal en prachtige foto’s. Super weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!