La Cocotte

La Cocotte

Dat ik van lekker eten houd, is inmiddels wel duidelijk. Zeker voor degenen die mij op Instagram volgen kunnen vaak mee genieten van mijn kunstjes uit eigen keuken, of de heerlijke gerechten die ik elders verorber (die smaken vaak toch beter). Ik heb een nieuwe plek gevonden, die ik toevoeg aan mijn lijstje ‘restaurants om terug te komen’. Nieuw zijn ze niet, hebben al ruim 50 jaar ervaring. En dat proef je !

Brasserie La Cocotte is een familie zaak die in de loop der jaren uitgegroeid is tot een verzamel plek van catering – lunch – diner – zaalverhuur – en ga maar door. Er is ontzettend veel mogelijk bij Brasserie La Cocotte, en ze denken nog met je mee ook. Waar tegenwoordig een vast lijstje met prijzen en arrangementen normaal is geworden, kiezen Aldert en Wineke voor het tailor made meedenken met hun gasten.

La Cocotte

 

La Cocotte
La Cocotte

Aldert en Wineke Bergwerff zijn het gezicht achter Brasserie La Cocotte, ook hun kinderen spelen een grote rol binnen het bedrijf. Passie voor de keuken en een passie in gastheerschap. Beiden proef je in hun gerechten, en voel je in de sfeer. Een ontzettend gezellig ingericht restaurant stapte ik binnen. Tijdens het lunch uur was het er bomvol en liepen de ervaren gastheren rond met de heerlijkste broodjes, en culinaire hoogstandjes die de keuken uit kwamen rollen.

La Cocotte

 

La Cocotte

Zoek je een ruimte voor een vergadering? Een gezamenlijke lunch of wil je een verse pizza of snack meenemen naar huis? Het kan allemaal. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was, maar heb toch gauw een kijkje genomen in de keuken van ook hun snackbar die om de hoek zit. Het is niet een standaard snackbar zoals we allemaal kennen, verse pizza’s worden hier ook met liefde bereid. Met een landelijke prijs op zak voor ‘beste pizza’ zijn de Italiaanse favorieten voor de vrijdagavond, zeker het proberen waard.

La Cocotte

Zelf koos ik voor de altijd smakelijke, maar verschrikkelijk om netjes te eten, ‘Clubsandwich’. Rijkelijk belegd en compleet met vers gesneden friet, had ik een heerlijk momentje voor mezelf tussen alle bedrijven door. Een glaasje verse jus zorgde voor de extra vitamientjes en mijn middag was weer goed.

La Cocotte

La Cocotte

La Cocotte

Ook voor de avond is het goed toeven in La Cacotte. Met een centrale ligging in Hoogvliet en een interessante menu kaart voor ook de avonden, tip ik je om eens een tafeltje te reserveren.

Met een achtergrond in Zuid-Afrika ben ik gek op vlees. Thuis vechten we om de lekkernij ‘biltong’, wat eigenlijk gedroogd gepekeld vlees is. De ‘Dry Aged rijpingskast’ die pronkt in de brasserie had ik dus meteen in mijn vizier. Het robuuste vlees maakte me enorm nieuwsgierig naar de smaak en het proces van de rijpingskast.

Nice to Meat – Dry Aged vlees wordt langere tijd gerijpt in een speciale rijpingskast bij o.a. La Cocotte, waarin de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd worden. Het vocht in het vlees verdampt en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt: als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knalrood en boterzacht – een malsere biefstuk bestaat niet!

Ook nieuwsgierig geworden? Reserveer jouw tafeltje via deze link en maak kennis met dit gezellige familiebedrijf, waar meer mogelijk is dan je denkt, in de regio Rotterdam. Zelf nam ik nog een lekkere pizza punt mee, op een club sandwich alleen kun je toch niet leven?!

La Cocotte

Waarvoor zou jij het liefst naar La Cacotte gaan?

Follow me on Bloglovin’

Comments

Comments

2 Thoughts on “La Cocotte

  1. Ineke on 15 maart 2015 at 09:44 said:

    Wat een geweldig stukje. En van die droogkast wist ik helemaal niet. Leuk om iets nieuws te lezen. De foto’s zijn ook heel mooi en gezellig. Heerlijk op de zondag in bed een stukje van mijn meisje lezen. Dat is een geweldige start van mijn zondag. Fijne zondag allemaal.

  2. Leuk Megan, wij kwamen er vroeger vaak, m.n. op marktdag.
    Toen zaten zij nog op de Binnenban en was het een klein gezellig brasserietje.
    En jij hebt daar als klein meisje een pizza met ons gegeten , zonder kaas. Weet jij het nog? Het is wel heeeeel lang geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!