Lieve Tweeduizendvijftien

2015

Lieve tweeduizendvijftien,

Dat eerste woordje zet mij meteen aan het denken; ‘Lieve’. Het zet me op scherp. Want ben je eigenlijk het hele jaar door zo lief voor mijn naasten en mij geweest?

Je kwam in ieder geval binnen met een hoop lawaai binnen, en halverwege de eerste maand maakte je jouw eerste ‘slachtoffer’. De maand erop maakte je dit nare woordje meervoud. En dat ook nog eens bij de meest belangrijke personen uit mijn leven. Gelukkig heb ik niemand gedag hoeven zeggen, maar een verhelderend en vooral verdrietig begin was het zeker.

Hästens Bathrobe

Zo’n eerste indruk slijt niet gauw. Onze vervelende kennismaking met elkaar bleef nog maanden door sudderen. Gelukkig bracht je in de tussentijd ook veel mooie momenten. Gezellige feestjes van vrienden die zoveel jaar bij elkaar waren, verjaardagen en een boel etentjes. Bioscoop avondjes met o.a. die vijftig tinten grijs waarbij mijn vriendinnen en ik – op een rij – giechelend op de rode bioscoopstoeltjes zaten met idem gekleurde wangen.

Boho Shoot

Je bracht een foto shoot op een té koud strand waar mijn verloofde en ik al even mochten voorproeven hoe het is om te trouwen. Ik heb doodsangsten uitgestaan dat bij het passen van de trouwjurk voor deze shoot, míjn toekomstige jurk uit het pashokje zou wandelen. Nadat – thank god – een andere jurk gekozen werd, kwamen de doodsangsten opnieuw naar voren omdat er zo nodig een paard bij de shoot van pas moest komen (!!)… Mooie plaatjes leverde het gelukkig op.

Wedding Sparrow

We gingen op zoek naar onze perfecte trouwlocatie en vonden deze op de eerste dag. Je zal wel een reden gehad hebben waarom het nog 6 maanden heeft geduurd voordat we uiteindelijk de kogel door de kerk schoten, en onze keuze maakten voor die ene speciale plek. Waar later ook onze love shoot plaatsvond voor de ‘Save The Date’ kaarten. Jaja tweeduizendvijftien; jouw opvolger mag dan de primeur hebben van onze trouwdag, jij hielp ons een heel eind verder met de voorbereiding daarvan..

Save the date

Veel fotoshoots hebben plaatsgevonden dit jaar. Zelfs een heuse trip naar Zweden, volgepland met kledingstukken en sieraden die ik samen met mijn favoriete fotografe – die ik inmiddels gekscherend champignon, in plaats van compagnon, kan noemen – op de mooiste plekjes van dit prachtige land heb mogen vastleggen. Dit heeft zeker een mooie plek in de meeste memorabele momenten die jij mij geschonken hebt.

Stockholm

Over memorabel gesproken, mijn eigen column die nu per kwartaal op ieders deurmat valt in het nieuwe magazine ‘de Hellevoeter’ (!!) Niet alleen memorabel maar ook óntzettend trots.

De velen merken en de daarbij behorende contactpersonen die ik heb leren kennen. De velen samenwerkingen die ik heb mogen doen. De creativiteit die ik van je heb mogen ervaren en de blijdschap die me dit geeft. De nachten dat ik niet kon slapen, omdat het in mijn hoofd borrelt van de ideeën en adrenaline. Het doorwerken tot middernacht omdat ik voel dat ik iets goeds in handen heb.

Zweden

En ook een heel spannend moment in de vorm van mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel, waarna ik opdrachten heb binnen gehaald waarvan ik niet had durven dromen. Maar hierbij ook de keerzijde van het starten van een eigen ‘iets’. De druk die ik heb ervaren om telkens nieuwe opdrachten binnen te slepen en steeds het beste te willen leveren. Tussen mijn fulltime baan en sociale leven door. Daarom is het even stil geweest op mijn blog. Ik wilde mijn passie voor het schrijven niet verliezen, en moest het daarom weer onder ogen zien.

Tweeduizendvijftien, je was een goed jaar. Je hebt me meer plezierige en memorabele momenten gegeven dan vervelende en negatieve. Je hebt me vreugde gegeven door het beginnen met plannen van onze bruiloft, het vinden van mijn jurk, schoenen én getuigen. Ik heb de stap durven nemen om voor mezelf te beginnen, en deze zet ik met alle trots én passie voort tijdens jouw opvolger 2016 – dit wordt een nog specialer jaar.

Bedankt. En ja; je was toch wél lief.

Photo credits by Anouschka Rokebrand & Renée Streefkerk Photography

Comments

Comments

One Thought on “Lieve Tweeduizendvijftien

  1. Prachtig geschreven meg. Kippevel heb ik ervan! Ik hoop op een mooi 2016 voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!