Love Your Selfie

believe in your selfie

Als een verontschuldiging voor een onscherpe foto schreef iemand op een Australisch forum: ‘Sorry for the focus, it was a selfie’. Dit was in 2002. Hierna werd de term steeds vaker op ons social media netwerk gespot, maar pas sinds 2012 wordt de ‘selfie’ tag veelvuldig gebruikt. En inmiddels is een selfie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen selfies (zelfs auto correctie kent het woord).

Vooral jong, maar ook oud. Je hoort er gewoonweg niet bij wanneer je geen foto van jezelf, gemaakt met een smartphone of webcam, tussen je vakantie kiekjes hebt staan. Ik persoonlijk heb een beetje moeite met dit stukje zelf verheerlijking op ons social media. 

Maar het hoort erbij. Zeker als zogenaamde ‘blogger’. Instagram staat vol met foto’s die gemaakt zijn in de spiegel of voor de echte pro’s via standje omgekeerde camera op je smartphone (!!) En het schijnt dat men die selfies ook wil zien. Ze zijn razend populair !

In het begin poste ik helemaal geen selfies. Het maken alleen al was een hele onderneming. Make-up goed? Haar goed? Stukje van m’n outfit moest erop. Foto 1 gemaakt; shit, nu zie je dat ik twee totaal verschillende ogen heb. Even van een andere kant: ‘Duidelijk niet mijn goede kant’ Toch maar weer verschuiven..

En dan het dilemma of je moet lachen, met je tanden bloot of een geheimzinnig lachje waardoor iedereen zich af kan vragen wat je in je schild voert. Of toch een duckface? (de pose waardoor je sexy zou moeten lijken, maar de meesten de plank misslaan omdat je eerder aan een eend doet denken door de getuite lipjes) Ook zo’n trend waar ik niet aan kan wennen, en toch nog omheen kan. Nee, echt niet mijn stijl.

Toch moet ik afentoe een selfie plaatsen. Blijkbaar wil men zien wat ik doe en hoe ik eruit zie op een doodgewone dag. En aangezien ik vaak een fantastische fotografe om me heen heb springen (= goed bedoeld Renée Streefkerk) is ze er lang niet altijd bij..

Selfies

Ik heb daarom mijn selfies van de afgelopen tijd op een rijtje gezet. En heb wel een aantal tips voor degenen die, net als ik, maar niet kunnen wennen aan de selfies van deze tijd.

1. Voordat je begint, schudt al je gêne van je af. I know, het is spannend zo’n selfie.
2. Vind een rustige achtergrond. Zo’n onopgemaakt bed is niet zo classy.
3. Gebruik je een spiegel of draai je je camera? Spiegelbeeld doet wonderen !
4. Wat is je beste kant? Heb jij zo’n perfect symmetrisch gezicht, dan is dit niet van toepassing (aaargh)
5. Final touch, zorg dat je een lipglosje op hebt en je haar er goed bij hangt. Dat is weer het handige aan een selfie, dit kun je uitgebreid bekijken voordat je jouw selfie vastlegt.
6. Doe dan net alsof niemand je ziet, en klik er op los. Schudt je haar van links naar rechts en lach – kijk serieus   – lach – kijk in de camera – kijk erlangs of opzij – lang nep – uitgebreid, en smize (lachen met je ogen…)
7. Kies dan uit zo’n 20 foto’s jouw favoriet. Vergeet je filter(s) niet….
8. Nou, zo moeilijk is dat toch niet? Meg, waar doe je moeilijk over?!
9. Oja, save the best voor last; koop een selfie stick !!
10. Vergeet ook niet dat iedereen het doet, voel je dus niet bezwaard om jezelf op je paas best vast te leggen voor jouw volgers en vrienden. ‘Love your selfie’.

Heb jij nog goede tips voor de perfecte selfie?

Follow me on Bloglovin’

Comments

Comments

4 Thoughts on “Love Your Selfie

 1. Candice on 9 maart 2015 at 14:56 said:

  These are stunning photos, thanks for sharing

  Candice | Beauty Candy Loves
  ♥♥♥

 2. Ineke on 9 maart 2015 at 08:55 said:

  lieve Megan!!!!!
  Dat bedoel ik nou. Je hebt zoveel verschillende gezichten, dat je eigen moeder soms niet meer weet of je nu wel of niet op een foto sta. Ik ben een trotse mamsie van een prachtige mooie dochter die heel leuk kan schrijven. Zo….. Dat heb ik weer gezegt.
  Love u
  Je mamsie.

 3. Nice post!! Super beauty!!! 😉
  Kisses from Spain.
  Xoxo, P.

  My Showroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!