May Your Day Be Red

DSC_3103RSP

Binnenkort is het weer ‘Dress Red Day’. En ik moet zeggen dat het meer met me doet dan voorgaande jaren. In plaats van een blog te plaatsen op 29 september, doe ik dit nu al. Wil je weten waarom?

Een tijdje geleden keek ik zoals veel anderen naar RTL Late Night. Ze hadden het over doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Bij mij sprong meteen de verschrikkelijke ziekte borstkanker in gedachten. De cardiologe aan tafel bij Humberto gaf hetzelfde aan. Men ‘denkt’ dat dit nummer 1 is, maar in werkelijkheid zijn hart en vaatziekten elke dag zo’n 57 keer (!!) de boosdoener bij vrouwen. Waarbij er ook nog eens 440 vrouwen dagelijks worden opgenomen met klachten in het ziekenhuis.

DSC_3116RSP

Ik schrok hier niet van op de hoogte te zijn. Vooral als vrouw. Ik moet toch weten welke sluipers op de loer liggen in mijn leven? Ik wil nog zoveel mooie dingen doen, maar vooral in gezonde conditie. Waarom wist ik dit niet? September staat in het teken van de hart en vaatziekten, een goed initiatief want mij hebben ze al geholpen. Geholpen in de zin van het bewust maken. Door 1 uitzending waar een kwartier aandacht werd geschonken aan dit onderwerp. Ik doe daarom hetzelfde op mijn blog.

DSC_3147RSP

Hart en vaatziekten brengen andere klachten met zich bij een vrouw dan bij een man. Hierdoor is het moeilijker te herkennen of het om hart en vaatziekten gaat. Vooral met luisteren naar je lichaam, gezond leven en vertrouwen op je gevoel kom je al een heel eind, maar het begint bij de bewustwording.

DSC_3123RSP

Om van dit onderwerp toch iets fashionable te maken draag ik op 29 september rood. ‘Dress Red Day’ heeft alles te maken met de bewustwording. En hoe kun je dit beter dan jezelf te uiten met het dragen van rode mode? Een voorbeeld van een goede outfit draag ik op deze foto’s met een jumpsuit van het populaire merk Lofty Manner. Deze jumpsuit is dan niet geheel rood, maar heeft wel dé toepasselijke naam; ‘Maye Red’.. Ik heb de kleur rood al bij verschillende hippe merken gespot, dus uit de mode ben je niet!

Draag jij ook rood op 29 september?

Jumpsuit by Lofty Manner
Jewelry by Viva By Tendenza
Shoes by ZARA
Bag by Glambag.nl
Photos by Renée Streefkerk Photography
Location by Stempels in Haarlem

Comments

Comments

4 Thoughts on “May Your Day Be Red

  1. Michelle Bekkens on 18 september 2015 at 19:07 said:

    Inderdaad even iets om bewust van te worden.. en wat een super mooie foto’s, die kleuren staan je heel mooi!

    xx miesie

  2. Wat is dit weer een mooi en belangrijk stukje werk! Goed gedaan, Megan. Bewust zijn van wat er in je lichaam gebeurt is al de helft van je gezondheid. Ook ik hoop dat wij allemaal wat bewuster gaan leven. Dat kunnen wij met zijn allen heerlijk oud worden en niets missen!!! Kus van je ontzettend trotse moeder.💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!