My Perfect Wedding Dress

Keuzes

In feite is trouwen iets heel vreemds om te doen. We hebben er namelijk totaal geen ervaring mee, totdat je getrouwd bent. Ik heb erover nagedacht, en ik bedacht me dat je een eigen bruiloft (als het goed is) 1x in je leven zal meemaken.

Natuurlijk heb je de uitzonderingen die elk jaar hun gelofte weer opnieuw naar elkaar uitspreken. Maar aangezien ik geen Heidi Klum of Mariah Carey heet, en mijn fiancé geen Seal of Nick Cannon.. (Hoe ironisch by the way; deze beroemde koppels zijn vaker in het huwelijksbootje gestapt dan Elizabeth Taylor, en beiden uit elkaar !) ga ik voor het gemak er van uit dat het 1x zal gebeuren…

Ik mag mezelf gelukkig prijzen, want ik ben een van de weinigen die alvast een voorproefje heeft kunnen nemen met het ‘trouwen’. Namelijk, met het passen van trouwjurken (!!) Niet voor het ‘echte werk’, want mijn moedertje zat niet op de sofa voor de luxe kleedkamer te wachten. Nee, just for fun!! Het passen was onderdeel van een heel speciaal project, en hier mag ik nog niets over vertellen, sorry ladies! Ik wil wel heel graag mijn eerste ervaring met het ‘passen’ delen, en hierbij geef ik meteen wat tips..

Trouwjurk passen 2

Wanneer mijn moedertje er wel had gezeten was het moment van passen meteen een ‘ding’ geworden. Het moment dat je uit die kleedkamer stapt met een prachtige witte creatie om je lijf, en je moeder een zakdoekje tevoorschijn haalt omdat dit ‘hem’ is. Het gevoel wat altijd zo mooi omschreven wordt, maar waarvan ik tot dit weekend niet wist of het echt zo werkt. Het gevoel waar een bekend tv programma van TLC op gebouwd is, dan bestaat het toch wel? Tip: neem altijd je moeder mee met het passen van jurken. Het kan toch niet zo zijn dat jouw lieve moeder er niet bij is wanneer het gebeurt !!

Vorige week was het zover. Ik stond in zo’n kleedkamer, lekker ruim en met een lieve verkoopster die mij in een strak corset hees (wat ook een ervaring op zichzelf te noemen is). Van te voren was ik als de dood dat een van mijn jurken er tussen zou hangen. Ik wil namelijk hét moment bewaren, het gevoel bewaren. Ik kon er zelfs niet van slapen.. Het verschrikkelijke idee dat ik die paskamer gordijntjes opzij schuif, en ik mijn glimlach niet kan bedwingen. Vlinders voel in mijn buik en een traantje op voel komen. Ik wilde het bewaren! Tip: Het gevoel valt niet te bewaren, het gebeurt wel of niet. So be prepared..

Trouwjurk passen

De eerste jurk was niet mijn persoonlijke smaak, maar wel het perfecte model voor het doel waar we voor kwamen. De jurk was maat 40. Voor degenen die mij niet kennen; maat 34 is in sommige gevallen nog te groot. Die leuke boetiekjes met ‘one size fits all’, geldt duidelijk niet voor mij, en XS staat altijd beter dan S. Ik ben nu niet aan het klagen, maar in die kleedkamer voelde ik een kleine paniek. Kleine maatjes worden niet vaak als pasjurk gekozen. Logisch. Maar hoe kan ik mijn droom jurk gaan passen wanneer de jurk 3 maten te groot is? Tip: Bedenk van te voren al dat jouw maat er niet bij zal hangen. Dan kan het uiteindelijke passen altijd meevallen.

Gedachten als; hij past niet – hij gaat afzakken – de cups zijn way too big (!!), vlogen mijn gedachten binnen. Totdat de lieve dame een aantal klemmen uit haar zakje toverde, en het overige stof naar achter trok. Een zucht van opluchting vulde de ruimte. Met het overige stof, wat geklemd op mijn rug zat, was eenvoudig een tweede jurk te creëren. Maar dat terzijde, het ging natuurlijk om hoe de jurk aan de voorkant eruit zag. Tip: wacht af totdat de verkoopster de jurk helemaal passend heeft gemaakt met klemmen, sta jezelf dan pas toe om een oordeel te geven. I know; moeilijk (!!)

dresses

Ik keek mezelf aan in de spiegel. Een glimlach versierde mijn gezicht. Voor het eerst in een echte trouwjurk. Een stapje buiten de kleedkamer en mijn ‘vriendinnen van de dag’ glimlachten terug. ‘Dit is ‘m’. Klonk er van de sofa.

Dat klonk gek. Want dit is ‘m helemaal niet. Op mijn ‘grote pas dag’ maak ik de keuze of dit ‘m daadwerkelijk is. Dat weerhield mij ook om dat speciale moment te voelen, want het lag simpelweg niet aan mij. Ik keek in de spiegel en zag een prachtige jurk, maar niet mijn jurk. Stiekem was ik juist heel blij. Het meisje naast mij had inmiddels al 4 jurken gepast. ‘Hij’ zat er nog niet tussen. Tip: geef niet op en laat de ervaren verkoopsters hun werk doen. Sta open voor suggesties, want ‘hij’ is er echt wel.

Hoewel mijn ‘vriendinnen van de dag’ al hun keuze gemaakt hadden, hing er nog een jurk te pronken in mijn kleedkamer. Ik wist niet hoe snel ik weer terug moest en de tweede jurk werd over mijn hoofd geschoven. Wat er toen gebeurde heb ik een soort van geblokt. Zoiets als; tot hier en niet verder. Nadat de verkoopster het stof weer geklemd had op mijn rug, en mijn silhouette tevoorschijn kwam, zag ik namelijk een andere Meg. Tip: geniet van het passen ! 

Bride

Deze jurk leek er meer op. Waarop? De eerste was al gekozen, we waren dus eigenlijk klaar. Ik merkte dat het passen van de jurken iets in me losmaakte. Een gevoel van; ik wil meer ! Deze leek ook meer op mijn jurk, behalve de onderkant. Het lijfje was prachtig. Totaal niet wat ik gedacht had toen ik de jurk op de hanger had gezien. Een glimlach verscheen en kreeg ik niet meer weggepoetst. Ik liet het toe, maar tot op zeker hoogte. Ik gaf het gevoel dat de rok niet klopte met het perfecte plaatje in m’n hoofd, voorrang. Het lijfje was een match, de rok niet. Vlinders waren nog niet gearriveerd, maar een vleugje extase was al aanwezig. Wat is dit leuk!! Tip: echt, geniet ervan ! Hoevaak mag je trouwjurken passen?

Het doel van dit pas moment zal in de komende weken duidelijker worden. Ik werk mee aan een prachtig project waar ik het liefst alles over wil vertellen, maar ook dit bewaar ik. Net als het speciale gevoel met het passen van de jurken… Wanneer ik voor het ‘echie’ ga. Tip: houdt mijn blog in de gaten voor dit project, geloof me: dit wil je niet missen.. 

Follow me on Bloglovin’

 

*Photos by Pinterest.

Comments

Comments

One Thought on “My Perfect Wedding Dress

  1. Ineke on 4 maart 2015 at 15:43 said:

    wat is dit weer een mooi verhaal. Ik ben blij dat het de echte jurk niet is, want als moeder mag ik mee!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!