Netwerken met spierpijn

Networkout

De zoveelste uitnodiging van een ‘super interessante’ netwerkborrel – waar je alleen mensen zal ontmoeten waar je opdrachten uit zult halen – staat gemerkt met een rood vlaggetje in mijn mailbox. Het vlaggetje is er puur bij gezet om mezelf een stok achter de deur te geven. Ik moet toch een keer gaan? De visitekaartjes heb ik bijgevuld in mijn trendy visitekaart doosje en ik heb zojuist besloten om eerst een paar wijntjes – wat ik helemaal niet zo lekker vind – naar binnen te gieten voordat ik met lood in mijn oncomfortabele pumps binnen stap in die volle ruimte, waar werkelijk iedereen me op deze vroege vrijdag avond aan staat te gapen alsof ze nog nooit een vrouwelijke onderneemster hebben gezien..

Nee; Netwerken is niet bepaald mijn hobby te noemen. Maar desondanks besef ik me maar al te goed dat het belangrijk is om contact te maken met andere branche genoten, potentiële klanten of een onzinnig kletspraatje te maken met die andere netwerk hobbyisten.. Maar wat heb je er eigenlijk echt aan? Iedereen komt met hetzelfde doel; zoveel mogelijk visitekaartjes weggeven en met zoveel mogelijk business cards van anderen naar huis. Waar ze vervolgens in het hoekje hier-moet-ik-binnenkort-iets-mee-doen terecht komen. Om er vervolgens niets mee te doen omdat je helemaal niet geluisterd hebt naar wat die persoon écht doet in het dagelijkse leven. De focus lag volledig op het krijgen van zijn kaartje en na een paar open vragen over zijn werk stak hij het kaartje vrijwillig voor zich uit, nonchalant uit zijn binnenzak alsof ze daar ‘toevallig’ zaten.

Networkout

Ik denk dat je de essentie mist van het netwerken wanneer je naar een vooropgezet evenement wordt getrokken om ‘gezellig’ met alle genodigden te netwerken. Een beter alternatief is daarentegen het netwerken met spierpijn. Niet van het handen geschud en ook niet van de geforceerde lach. Spierpijn van het keihard trainen, burpees, squats en boks combinaties. En dat met mede ondernemers uit allerlei branches maar wel uit ongeveer dezelfde regio.

Begin deze maand was het zover, de eerste editie van deze ‘Networkout’ was een feit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen stond te springen na deze uitnodiging. Mijn ervaring van eerdere netwerk borrels verschenen op mijn netvlies en ik wist niet meteen wat erger is; op je vrijdag avond nog netwerken of om 07.00 in de ochtend? De oncomfortabele pumps konden in ieder geval achterwege worden gelaten en op de dag zelf was er geen lood in mijn sportschoenen te bekennen.

Networkout

Deze creatieve ‘Networkout’ is een initiatief van Active Body Condition, Warren’s Sportinstituut en Gezondmanagement.nl. Na een gezonde smoothie met alleen maar verse fruitsoorten en kokoswater kon de warming up beginnen. Zo’n 30 ondernemers uit de regio vulden de nog frisse zaal en deden allemaal sportief mee in deze vroegte. In plaats van onwennig m’n plekje zoeken tussen de menigte ontstonden er meteen leuke gesprekken. Het zweet droop als snel langs iedereen’s voorhoofd en na een korte break was het tijd om echt te beginnen.

Networkout

Sander van Dongen – personal trainer van Active Body Condition – gaf een lesje boksen en ik had nooit gedacht dat dit zo moeilijk was. Door telkens te wisselen van ‘buddy’ leerde je weer iemand anders kennen en hielp je elkaar er letterlijk doorheen. Een band werd meteen gecreëerd en van plat netwerken was absoluut geen sprake. Na een paar roulaties werden de bokshandschoenen ingeruild voor een aantal grond oefeningen die mede door de andere instructeurs werden uitgelegd. Tijdens de  oefeningen waren er telkens een aantal personal trainers die door de zaal liepen voor de nodige instructies en tips. De beruchte burpees, squats en ‘core’ oefeningen passeerden aan één stuk en werden afgesloten door een korte introductie van zelf/ondernemingsverdediging. Handig voor als iemand weg wil lopen met de gevulde kassa ;-).. Hierna volgden ademhalingsoefeningen die tevens fungeerden als onze cooling down.

Networkout

Networkout

Networkout

De training werd afgesloten met een korte uitleg over wat gezond management eigenlijk inhoud. Letten we als ondernemers wel op onszelf en lopen we ons niet voorbij? Onderschatte kwaaltjes als stress en apneu werden besproken en iedereen kon erna met een mindful feeling zichzelf even opfrissen om erna aan te vallen aan het overvolle buffet. Tijdens het ‘ontbijt’ was er ruim de mogelijkheid om toch nog even te netwerken met zijn allen, want ja; dat is tenslotte toch waar we voor zijn gekomen? Nee. We kwamen om allemaal een goede training te krijgen en geïnspireerd door elkaar erna weer aan de slag te gaan. Er werden her en der wat kaartjes uitgewisseld maar de nonchalante aanpak was niet te bekennen.

Networkout

Voor mij was deze vorm van ‘netwerken’ zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb ontzettend leuke mensen ontmoet en gesproken over hun en mijn passie. Het blijft mooi om te praten met een ander en te merken dat zij hetzelfde voelen over hun bezigheid als hoe ik denk over schrijven. Zo maak je  connectie met elkaar en leer elkaar écht kennen onder het genot van een gezonde smoothie met spierpijn als verassing de volgende ochtend. Dat is toch veel leuker dan netwerken?

Heb ik je enthousiast gemaakt? Houdt de Facebook pagina van Active Body Condition in de gaten voor wanneer de volgende editie plaatsvind..

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!