NYE

Lachen

Nog een paar uurtjes te gaan en we mogen onze goede voornemens in werking zetten. Mensen gaan ineens sporten, beginnen aan het zoveelste dieet, stoppen met roken en houden dit alles een maandje vol. Hooguit. Ik doe er zelf ook aan mee hoor, vorig jaar heb ik de belofte gemaakt om te gaan sporten en kan met trots vertellen dat ik het abonnement ga verlengen (!!) Hoewel ik het nieuwe jaar wel als nieuwe start zie, vind ik de goede voornemens eigenlijk een beetje achterhaald. Want waarom pas vanaf het nieuwe jaar met iets beginnen wat je graag wilt doen?

Voor mij stond het jaar 2014 in het teken van het begin van mijn blog. Het was eng, soms nog steeds, maar heb het toch maar gewoon gedaan. Niet omdat het een jaarwisseling was, nee.. Gewoon omdat ik dit wilde. Ik heb een website gebouwd en heb er na 4 maanden nog steeds veel plezier in. Krijg leuke reacties en hoewel sommigen niet goed begrijpen waarom ik dit doe, want ik heb tenslotte gewoon een fulltime baan die al genoeg tijd opslokt, respecteren ze dat ik dit leuk vind.

Het shooten met Renée Streefkerk heeft me ontzettend veel lol gebracht in 2014 en me ook veel geleerd. Ons tripje met Eve naar Parijs was de uiteindelijke kers op de taart. En wat mij betreft een startsein voor het komende nieuwe jaar, niet een nieuw voornemen maar een voornemen die ik verleng (net als mijn sport abonnement). Onze samenwerking brengt veel moois met zich mee en opent nieuwe deuren. Er staan alweer genoeg opdrachtjes klaar om mee te beginnen in 2015 en mijn gevoel zegt dat het hier niet bij zal blijven.

IMG_5563

Voordat ik het jaar 2014 af sluit wil ik jullie nog trakteren op een paar prachtige foto’s gemaakt in Parijs. Het sluit mooi aan op vanavond, Oud & Nieuw, en is voor ons het pronkstuk geworden van de hele shoot in het fashionable Paris. Alsof al mijn ervaring van de afgelopen shoots op dit moment samen kwamen…

Daar loop ik dan. Tussen de menigte die bestaat uit merendeels toeristen, maar ook verkopers met duizenden Eiffeltorens in hun hand. Het is niet warm maar gelukkig houdt mijn Modström mij zo warm mogelijk voor het ‘moment suprème’. Voor de mensen om mij heen begin ik al langzaam op te vallen. De net gezette krullen, de opvallende make-up en mijn jurk die onder mijn jas vandaan glipt. Niet te vergeten zijn de enorme tassen met spullen die we met ons mee zeulen. Want ja, een paskamer is er niet bij. Alles moet gebeuren op de plek van de shoot dus ook de gehele garderobe vanuit Fabert de Wit is meegenomen in dit moment.

De marmeren trap die we tegemoet lopen vormt een uitdaging. M’n jurk is net te lang dus moet ik uitkijken waar ik mijn muiltjes neer zet. Eenmaal beneden kijken we met zijn drietjes omhoog. Alsof er een ‘halleluja’ vanuit een aantal verborgen speakers knalt en een fel licht ineens de gehele trap belicht. Alsof we de foto’s en poses al voor ons zien. ‘Nou Meg, ik ga met jou beginnen. Ben je er klaar voor.’ Roept Renée nog voordat ze een aantal probeer – plaatjes schiet. Ik kruip eventjes in mezelf, praat in me eigen en spreek af dat dit het moment moet zijn. De woorden van eerder die dag spoken door mijn hoofd ‘Jij bent verantwoordelijk voor jouw foto’s.’ Ze heeft gelijk. Ik moet zorgen dat er op de foto’s aan niets ontbreekt. Moet mijn lichaam laten werken en ontspannen erin, ik bedoel natuurlijk erop, staan.

Ik laat mijn Modström jas van mijn schouders glijden en recht mijn rug. ‘Here we go’. De menigte heeft zich inmiddels bij elkaar gevoegd. Een grote groep toeristen staan bij elkaar op de marmeren trap en aanschouwen Renée die al druk bezig is met het vinden van het perfecte licht. Dit is mijn moment, en geen toerist of gevoel van schaamte pakt dit van me af. Als een waar model leg ik mezelf tegen de muur van de trap, concentreer alleen op Renée haar lens. In een vaag beeld achter haar zie ik de mensen vermenigvuldigen. Iphones komen tevoorschijn en de een na de andere telelens vult mijn gezichtsveld. Maar het enige wat ik zie is de lens die recht voor me staat. Ze roept dingen als ‘wordt 1 met die muur Meg!’ waar ik normaal gesproken enorm om zou moeten lachen, klinkt nu heel logisch mijn oren. Ik wurm mijn benen en armen in de meest ongemakkelijke posities, maar op foto werkt het. Het enthousiasme van de menigte, maar vooral die van Renée geven me het idee dat het lukt. En gelukkig worden tegen die muur, op die trap, middenin de menigte, met de Eiffeltoren op de achtergrond, de mooiste plaatjes geboren…

Happy New Fashionable Year !!

DSC_3623r

DSC_3650r

DSC_3655r

DSC_3674r

DSC_3707r

DSC_3749r

DSC_3795r

DSC_3900r

DSC_3933r

Please Follow Me On Bloglovin’

Comments

Comments

14 Thoughts on “NYE

 1. Renée Streefkerk Photography on 2 januari 2015 at 01:41 said:

  So much more 2 come in 2015 Megan!! Let’s make more beautiful memories together while working! Lots of Love… x

 2. Renate on 1 januari 2015 at 19:54 said:

  Beautiful as always!!! En ook in 2015 blijf ik weer genieten van je verhaaltjes. Op een mooi nieuw fashionable jaar.

 3. Gaaf meid. Leuk beschreven. Keep up the good work!
  Happy NewYearsEve tonight!

 4. Beautiful pictures!

  Happy New Year!
  xx

  http://www.theblackblush.blogspot.pt

 5. Hele toffe foto’s op die trap Meg! Alvast een fijn en fashionable 2015 gewenst X

 6. Hoi Megan,
  Wat een ervaring met deze shoots. De fotograaf en jullie hebben topwerk geleverd! Ik ben trots op mijn nichtje dat zij zo mooi ” een kan worden met de muur”.
  Prachtige foto’s en een fantastisch avontuur met Eve en Renee.
  Goed begin van 2015 gewenst voor jullie !

 7. Prachtige foto’s meid en weer een leuk stukje leesvoer 🙂 Je kan super trots zijn op jezelf! X

 8. Ineke on 31 december 2014 at 11:34 said:

  Ik kan het niet genoeg laten merken dat ik trots op mijn meisie ben, dus voor 2015……. Vooral doorgaan!!!!!

 9. Natasja de Vries on 31 december 2014 at 10:47 said:

  Mooi geschreven Meg! En prachtige foto’s!
  Ik hoop dat er nog veel mooie dingen voor je zullen volgen en dat blog succesvol zal zijn!
  Fijne jaarwisseling vanavond!

  Liefs, Natasja

  • Mwils on 31 december 2014 at 11:12 said:

   Hi Natas! Dankjewel voor je reactie, heel lief van je.
   Wij wensen jullie ook een goede jaarwisseling toe en een gezond 2015!

   Liefs Meg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!