Olala Chocola

DSC_2650RSP

Een warme erwtensoep is een typisch winters gerecht. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om hartje zomer een bord met deze dikke groene brei op schoot te moeten eten – en eigenlijk in de winter ook niet.. Zo eet ik ook bijna geen ijsjes tijdens de winterperiode – sesam ijs bij de sushi daar gelaten.. Een heerlijkheid die we allemaal kennen en waar de meeste mensen gek op zijn is chocolade. Hartje zomer of niet, chocola is altijd goed!

Vooral tijdens een maandelijks terugkomende periode van ons vrouwen is dit bruine zoete goedje niet weg te denken. Vaak heb ik eerder trek in een groot blok chocola dan dat ik door heb weer in die ‘gezellige’ week te zijn beland. Het maakt ons vrouwen gewoon gelukkig. Maar is dat wel zo?

DSC_2644RSP

DSC_2697RSP

Wanneer je trek hebt in chocola probeert je lichaam eigenlijk aan te geven dat er een gebrek aan magnesium is. Hmm.. klinkt toch minder verleidelijk dan een goede bonbon of een 30 cm robuuste chocolade reep – die in 1 keer op moet én kan. Magnesium helpt het metabolische systeem van jouw lichaam energie te geven. Als je moe of ongesteld bent is het daarom extra verleidelijk om naar chocola te grijpen omdat het boordevol magnesium bevat (?!) Echter de suiker in onze beste vriend is een boosdoener en maakt je alleen maar extra moe. Eigenlijk een soort ‘foutje’ van ons brein die direct de link naar chocola legt als je het mij vraagt..

DSC_2635RSP

DSC_2692RSP

Niet dat deze fout recht gezet moet worden, nee hoor in tegendeel. Geef maar mij een pure bonbon met heerlijke karamelvulling met een topping van zeezout (!!) Ook als ik niet in mijn maandelijkse periode ben beland. Bij ‘Olala Chocola’ in Haarlem heb ik de beste bonbons ever gegeten. Gelukkig hebben ze vijf locaties, dus voor iedereen eentje dicht bij huis. Marleen is in Haarlem de gelukkige die elke dag met drie verschillende kleuren chocola mag spelen. Zij geeft workshops voor veel vrijgezellenfeestjes of andere gelegenheden en maakt veel bonbons in de winkel zelf. Toch een droombaan?

DSC_2709RSP

DSC_2707RSP

De zoete geur van cacao worden door drie enorme chocolade molens verspreid in haar winkeltje. Puur, melk en witte chocolade. Ze heeft het goed bekeken, want tijdens ons bezoek stond het zonnetje heerlijk te branden maar klanten bleven binnen komen. Ik zei het toch; chocola is altijd goed!

Hou jij ook zo van chocola?

Volg mij via Bloglovin’ en mis geen volgende blogs..

Outfit details, soon more about these fashion brands:
Jumpsuit – Lofty Manner
Shoes – S. Oliver
Necklace & Earrings – Viva by Tendenza
Bracelets – Jozemiek Sieraden
Watch – Tamaris by Lucardi
Bag – Glambag
Chocolate – Ohlala Chocola Haarlem
Photos by Renée Streefkerk Photography

Comments

Comments

4 Thoughts on “Olala Chocola

  1. Renate on 26 juli 2015 at 15:03 said:

    Heb er gelijk trek in 😁

  2. Megan wat zit je te genieten van die bonbon! Gezellig geschreven en ik heb nu ook zin in een bonbon, maar helaas, geen chocola in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!