Onze Lieve Winkel Straat

Met al dat geblog en nieuwe plannen die aankomen, heb je natuurlijk wel inspiratie en vooral nieuwe outfits nodig. Gisteren was het ‘Glamour Day’ in Nederland, ik hoop dat velen van jullie dit al wisten, want hiermee heb je veel geld kunnen besparen op de nieuwste collecties binnen alle winkels. Dit werd georganiseerd vanuit het blad ‘Glamour’ en alle abonnees konden genieten van extra kortingen en specials. Je moest wel je magazine meenemen, maar als dat alles is om extra 20%, en soms wel meer, korting te krijgen vinden wij het prima! Een aantal steden deden mee, waaronder ook Breda. Samen met mijn vriendin Renate ben ik deze heerlijke stad gaan verkennen. Voor ons beiden een tijd geleden hier geshopt te hebben. Waarschijnlijk omdat onze stad Rotterdam het meest dichtbij en daarom ook het bekendst is, ga je sneller hierheen. Maar wij dachten eens wat anders, en dat is Breda zeker !

Breda staat niet voor niets in de top5 van ‘meest gastvrije steden’. De Brabantse vriendelijk- en gezelligheid hebben ons blij verrast. Wij zijn de verschillende straatjes ingestapt met aan weerszijden leuke boetiekjes en nog echte ambacht winkeltjes met zelf gemaakte producten. Het leuke hieraan vind ik dat je niet de grote ketens naast elkaar terug vind. Ze zijn afgewisseld met kleine boetiekjes en minder bekende winkels. Dit had ook wel een keerzijde omdat Renate en ik op zoek waren naar onze favoriete winkels zoals een ‘Costes’ en een ‘RiverIsland’, maar die helaas niet vertegenwoordigd zijn in de binnenstad van Breda. Maar genoeg leuks gevonden voor aankomende reisjes en leuke plannen.

Voor degenen met een schoenen tik moet je zeker in deze Brabantse stad een kijkje nemen, er zijn ongelooflijk veel schoenen winkels met heel wat keus. Wat mij opviel is dat het vooral de boots zijn die weer helemaal terug komen dit najaar. Zonder of met hak, en als die hak er dan onder zit is het vooral een brede kortere hak. Stoere vormen maar ook vrouwelijk tegelijk. Ik moet er zelf nog een beetje aan wennen omdat ik vooral van de pumps en anders van de sneakers ben, maar denk wel dat ik veel inspiratie heb op gedaan om eens wat anders te kopen dit najaar. Ook veel leopard printjes hebben we gespot op de schoenen, in bruintinten maar ook spannende blauw/grijs tinten.

Leopard is the new black

Om eerlijk te zijn hebben wij teveel schoenen gezien om uiteindelijk nog een keuze te kunnen te maken. Eigenlijk een overkill aan geweldige schoenen; Could have been worse.

Het leuke aan shoppen in Breda, naast de gigantische kortingen op ‘Glamour Day’ en de velen schoenenwinkels, heeft toch echt te maken met de sfeer en mooie gebouwen. Ik winkel toch lekkerder in een oude stad met mooie winkelpanden. Uiteraard wordt Breda het meest gekend door de Grote Kerk, oftewel ‘Onze Lieve Vrouwekerk’ midden in de stad op de Grote Markt. Hoewel de naam anders doet vermoeden, was deze kerk een jongensschool. Inmiddels is de kerk zo’n 505 jaar oud en vaak gerestaureerd. Logisch, iedereen zal na 500 jaar wel een keer gerestaureerd moeten worden.. Deze kerk geeft de stad zoveel sfeer, dat je nog lekkerder winkelt.

De Grote Markt is ook een ontzettend gezellig stuk om neer te strijken na of tussendoor het shoppen. Zoals wij ook hebben gedaan bij ‘Parc Breda’. Goede lunchkaart met verschillende gerechten, wel wat anders dan de gebruikelijke gerechten zoals een ’12 uurtje’. Iets luxer, en daar houd ik wel van. Wij zaten heerlijk op het terras en het zonnetje kwam zelfs nog even tevoorschijn, maar ook binnen bij ‘Parc Breda’ zag het er leuk en gezellig uit.

Met mijn nieuwe outfits kan ik weer even vooruit, met de nadruk op ‘even’. Jullie zullen deze bewonderen in mijn blogs die volgen, ik moet natuurlijk niet alles al laten zien. Breda zal de eerste van velen steden zijn die ik aandoe om te winkelen of om over te schrijven. Alle tips zijn welkom!

Broodje gegrilde kip met chorizo en paprika saus.. Heerlijke combi en energie boost

Broodje gegrilde kip met chorizo en paprika saus.. Heerlijke combi en energie boost

 

 

 

 

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!