Sinterklaas

Sinterklaas

Bijna is het weer zover. Sinterklaas ! De meeste kindertjes zetten hun schoentje bij de kachel en hopen dat hun huisje niet stilletjes voorbij wordt gegaan. Maar niet alleen de kindjes, ik durf te wedden dat menig volwassen persoon het stiekem ook nog eens probeert. Toch?!

Sinterklaas

Sinterklaas maakt elk jaar iets los bij ons allemaal. Of het nu gaat om de ‘Pieten discussie’ – waar ik vooral niet aan mee doe – of verontwaardiging over de kruidnootjes die in September al in de schappen liggen bij de supermarkt. Sinterklaas is overal aanwezig, wel of geen kinderen. Voor alle volwassen mensen of al wat oudere kinderen, die het echte verhaal kennen achter ons goed heilig man, ben ik op zoek gegaan naar waar al deze tradities rondom deze man toch vandaan komen?!

Sinterklaas

Sinterklaas

Onze schoen zetten doen we bijvoorbeeld al vanaf de 15e eeuw !! Voorheen werden de schoentjes verzameld in de kerk en alle opbrengsten verdeeld onder de armen.. Dat is eens wat anders dan de honderden euro’s die nu besteed worden aan speelgoed en videogames..

Sinterklaas

Pakjesavond was voorheen alleen bedoeld voor de kinderen. Tegenwoordig doen ook de grote kinderen onder ons gezellig mee en worden rijkelijk beloond vanuit de jute zak, met surprises of een Sinterklaasgedicht. Ook spelen de volwassenen vaak een dobbelspel met elkaar om op een leuke manier cadeautjes te geven. Samen komen met de familie en elkaar cadeautjes geven is iets wat iedereen leuk vind om te doen, niet waar? Dit jaar doe ook ik vrolijk mee aan dit spelletje.

Sinterklaas

Sinterklaas

En natuurlijk zijn de chocoladeletters, kruidnoten, pepernoten, taai taai poppen, marsepein, boterletters en etc. niet te vergeten. Eigenlijk is Sinterklaas het startsein voor de ongezonde maand December. Na Sinterklaas proberen we nog om de eet gewoonten terug te draaien, maar eigenlijk worden de kruidnootjes ingeruild voor kerstkransjes in de kerstboom.

Sinterklaas

Om elkaar nu echt eens een goed cadeau te geven met Sinterklaas heb ik een leuke tip voor jullie. Geef jouw familie of vrienden eens een goede nachtrust. Na alle spanningen van tegenwoordig in de wereld en de winterdip die in volle gang is bij veel van onze geliefden – ja echt – is het eens tijd om de kerstdagen fris en fruitig in te gaan. Dit kan niet beter dan met een goede slaap. Dat een Hästens bed niet past in een pump die bij de kachel staat snap ik als de beste ;-), maar een lavendelzakje voor onder je kussen of deze super leuke sloffen zorgen bij iedereen voor een glimlach op het gezicht..

Follow me on Bloglovin’

 

Sloffen by Hästens Amsterdam & Leiderdorp
Armband by DRKS
Ring by TiSento
Foto’s by Renée Streefkerk Photography
Lavendelzakje by Hästens Amsterdam & Leiderdorp

Comments

Comments

2 Thoughts on “Sinterklaas

  1. erwinwols on 21 december 2015 at 14:53 said:

    Een lavendel zakje onder mijn kussen , ja dat ga ik doen !

  2. Ineke on 4 december 2015 at 08:21 said:

    Hoi sinterklaas!!!!! Die meiter staat je uitstekend. Leuk geschreven en ik wil wel een bed van die goed heilig man , alleen wij hebben geen kleine kindjes meer thuis dus gaat hij zeker mijn huisje voorbij. Geniet van je sinterklaasavond. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!