Skins Cosmetics

IMG_0178

De herkenbare zoete geur van Flowerbomb, de houtachtige sensuele parfum van Silver Rain of de mysterieuze Alien. Dan heb ik het alleen over de populaire parfums die meteen in mij opkomen en heb ik nog niets gezegd over de prachtige flesjes waarin ze zijn verpakt. Vrouwen – maar ook mannen – houden van geuren. Waaronder ik zelf en jij waarschijnlijk ook?! Maar waarom?

Onze reuk is het meest emotionele en intuïtieve zintuig die wij bezitten. Dit komt omdat de reukzin in directe verbinding staat met onze hersenen. En dan met name met ons oerdeel van de hersenen – ons limbisch stelsel. Interessant he? Met het limbisch stelsel kunnen we voelen, herinneren, begeren en gemotiveerd raken. Gemiddeld kunnen we zo’n 10.000 verschillende geuren herkennen en herinneren !! Dat zijn er een stuk meer dan de drie parfums die ik net opsomde..

Die 10.000 geuren heb ik ondervonden. Ik was namelijk een tijdje terug te gast bij Skins Cosmetics het het Conservatorium Hotel (!!) Even ter zijde, maar wat een prachtig hotel.. Als verassing had mijn verloofde me voor mijn verjaardag meegenomen naar Skins. Ik kende het alleen van naam dus was heel blij verrast toen ik de moderne winkel binnen stapte met werkelijk duizenden potjes en flesjes. Ik mocht een geur uitkiezen.. Maar hoe dan? Zoveel exclusieve geuren te kiezen, geen bekend flesje te herkennen. Waar moest ik beginnen?

Diagnose

Met de ‘Nose DiagNose – ‘ heb je ‘m? 😉 ! Een aardige dame legde ons uit hoe het werkte. Aan de ‘Nose Bar’ konden we mijn ultieme geur ontdekken. Het werkt op basis van een korte enquête van zeven vragen over de voorkeuren en mijn olfactieve verleden (oftewel m’n geur verleden). Zelf had ik mijn lieveling geurtjes aangegeven zoals hierboven; Silver Rain van La Prairie – Alien van Thierry Mugler en natuurlijk Flowerbomb van Viktor & Rolf. Hieruit kwam een resultaat (olfactief portret), dat wil zeggen een interpretatie van mijn favoriete geurfamilies/noten.

IMG_0177

Op basis hiervan wordt een shortlist van vijf parfums (uit de collectie van Skins Cosmetics) gepresenteerd. Deze top vijf schaal je in – aan de hand van een blinde test –  van -5 tot +5. Je kunt je voorstellen dat ik na een paar geuren als niets meer rook! Met koffieboontjes kun je de geur neutraliseren waardoor de geuren weer perfect te onderscheiden zijn. Hierna worden de favorieten op je huid gespoten. Na een kwartier ruikt de geur al anders en na een half uur komen de ‘heart notes’ naar voren.

Een goede tip van de dames bij Skins; niet je parfum inwrijven maar laten opdrogen om de moleculen niet te beschadigen..

Een hele eerlijke test als je het mij vraagt, want je wordt niet beïnvloed door merkidentiteit, verpakking of andere externe zaken. Het gaat puur om de geuren die je lekker vind en bij je passen. Binnen een half uurtje wist ik mijn perfecte geur te vinden ! Zie hier mijn geur identiteit:

Nose Diagnose

 

Head: Sambac Jasmine, Tea, Pepper, Italian Mandarin.

Heart: Rose, Orchid, Pallida Oris, Fir balsam, Cashmeran, Caramel.

Base: White Amber, Amber, Patchouli.

Bij mijn eerst volgende nieuwe parfum weet ik dus waar ik op moet letten. Een Jasmijn geur als boventoon, erna caramel met een basis note van bijvoorbeeld patchouli.

Benieuwd naar jouw persoonlijke ‘Nose Diagnose’ ? Maak een afspraak bij Skins Cosmetics en weet binnen een kwartier welk geurtje het best bij jou past uit hun geweldige collectie. By the way, dit is toch het beste verjaardagscadeau ever 😉 ?!

Comments

Comments

2 Thoughts on “Skins Cosmetics

  1. I love to take care of my skin! thanks for sharing!
    Check out my blog if you want: http://www.theglamandglitter.com

    Tamara xxx

  2. Ineke on 3 september 2015 at 09:02 said:

    Prachtig verhaal! Dat geuren vast zitten aan verleden is wel heel herkenbaar. Als je iets reukt wat van vroeger is komt het verleden ook weer helder terug. Jammer dat je soms een geur uit je jeugd kwijt raak omdat het uit de markt gehaald word. Als je toen al wist wat de ingredienten waren kan je dat zomaar nu terug halen. Fijn dat jij ons dit allemaal kan vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!