Slot Moermond

Slot Moermond Renesse - header

Slot Moermond – Het is precies een week geleden. Nog steeds bevinden we ons op een grote dikke roze wolk. Deze wolk ontstond eigenlijk al 1,5 jaar geleden, in Tallinn waar hij dan eindelijk op zijn knieën ging. Al snel vertrok de wolk richting Renesse, waar wij onze droomlocatie vrijwel in één keer vonden. Een prachtig eeuwenoud Slot met een romantische tuin. Hier zeggen wij JA tegen elkaar, snijden we de taart aan, drinken we een glas champagne en dineren we met onze familie en vrienden en feesten we tot diep in de nacht.. We hebben het allemaal gedaan. En zelfs nog een nacht blijven slapen om vervolgens de volgende ochtend te genieten van een heerlijk ontbijt. Slot Moermond je was prachtig, bedankt voor de bestemming van onze grote dikke roze wolk waar we nog lang niet vanaf komen..

The Bride

Slot Moermond - save the dateAl ver van te voren, ruim een jaar, gingen we op zoek. De zoektocht der zoektochten was gestart. Want waar gingen we onze bruiloft laten plaatsvinden? De eerste locatie die we bezochten was verassend meteen alles wat wij wensten. Een droomlocatie met kasteel, een tuin waar de ceremonie tot aan het diner kon plaatsvinden en een hotel om heerlijk te overnachten met onze dierbare gasten. Fleur van ‘Slot Moermond’ wist ons meteen over te halen om niet verder te zoeken. Uiteraard hebben we nog een paar locaties bezocht maar niets haalde het bij de charme van ‘Slot Moermond’ in Renesse. We waren verliefd. In totaal zijn we zo’n 8 keer langs geweest bij de locatie. Een rondleiding, voorgesprek, als ideale locatie voor onze ‘Save The Date’ foto’s en een proefdiner kon ook niet uitblijven. We hadden een aparte ‘His’ en ‘Her’ menu bedacht met zowel Mike’s als mijn favoriete gerechten. De gasten konden dan op deze manier zelf kiezen wat zij wilden eten en toch was er nagedacht over die persoonlijke touch. Aangezien de locatie groot genoeg was voor onze gasten maar ook niet té groot om het gezellig te maken, hebben we gebruik gemaakt van het hele landgoed. Onze ceremonie heeft uiteindelijk plaats kunnen vinden in de Slottuin waarna we onze toost en bruidstaart hebben aangesneden op het Bloesem veld net buiten de Slot brug. Hierna zijn we gaan dineren, en doordat het weer zo geweldig mee zat hebben we ook dit in de tuin kunnen laten plaatsvinden! Een meterslange dinertafel gedekt alsof de koning en koningin kwamen dineren met grote kandelaren, kaarsen en enorme bloemstukken sierde de tuin. En doordat we verschillende plekken hebben benut maar toch op 1 locatie bleven, genoten we de hele dag door van de heerlijke sfeer die er hing. En ook in de avond maakten we hier groot gebruik van, want na de romantische openingsdans op de dansvloer van het eeuwenoude Slot ging het dak er ‘bijna’ letterlijk vanaf !

The Weddingplanner

RWBPEen goede locatie uitzoeken is best wel een groot iets. Het moet de uitstraling hebben die bij jullie huwelijk past. Gaan jullie voor een moderne look? Of romantisch in een kasteeltje trouwen? Tegenwoordig openen veel locaties 2 x per jaar de deuren zodat je een goede indruk kunt krijgen. En ga anders even langs om een indruk te krijgen en vinden jullie het dan nog steeds de locatie die bij jullie past maak dan een afspraak met de locatie voor een rondleiding. Tegenwoordig is buiten trouwen ook helemaal hip. Best handig om te vragen wat dan de mogelijkheden zijn. Als je de ceremonie ook op de locatie houd kan dit dan ook buiten en wat met slecht weer? Is er dan een mooie zaal waar ook al jullie gasten in passen? Het eten moet goed zijn want ja je wilt toch niet dat je gasten gaan klagen over jullie huwelijksdiner. Bij de meeste locaties kunnen jullie dan ook een proefdiner krijgen. Als weddingplanner let ik ook op andere dingen zoals wat er al op de locatie aanwezig is. Vaak hebben locaties een interieur met bijpassende accessoires die wel of niet in het plaatje van het bruidspaar past. Of hebben ze extra dingen die je kunt huren. En tot laat mag je heerlijk doorfeesten of gaan de deuren dicht? Het zijn vaak deze dingen waar een bruidspaar niet aan denkt maar wat je feest kunnen maken of breken. En toch niet onbelangrijk is er een hotel in de buurt voor gasten die willen blijven overnachten en natuurlijk voor jullie zelf?! Uiteraard bespreek je best wel veel met een locatie en is het wel fijn dat de sales manager van de locatie jullie wensen begrijpt en met jullie mee kan denken. Er zijn locaties die bijzonder in trek zijn. Vooral de maanden mei juni en september zijn snel volgeboekt. Dus wacht niet te lang met het vastleggen van jullie droomlocatie, anders kan het zo maar eens anders lopen..

Photo by Renée Streefkerk Photography

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!