Smaakmakers

Smaakmakers

Aan de titel te lezen zou je kunnen denken dat ik het over zout, peper, kruiden en andere smaakmakers ga hebben. Indirect wel, maar eigenlijk hoort deze toepasselijke naam bij de restaurants van Princess Hotel Collection. Je weet wel, die hotels waar ik een eerdere blog aan gewijd heb? Lees deze hier.

Bij een heerlijke overnachting hoort natuurlijk ook een goed diner. Dat hebben we geweten…

Restaurant Smaakmakers

Gezellige kaarsjes, zachte stoelen, kroonluchters die blinken boven de mooi gedekte tafels met glimmend servies en opgepoetst eetgerei. Een aantal gasten klinken hun glazen op een ‘goede avond’, en anderen bestuderen aandachtig de kaart. Je zou denken waarom zo aandachtig? Restaurant Smaakmakers heeft goed zijn best gegaan om z’n gast zoveel mogelijk te entertainen met hun menukaart. Deze is namelijk iets anders dan wij normaliter gewend zijn.

Restaurant Smaakmakers

Restaurant Smaakmakers

Een voorwoord van de chefkok en diëtiste geven je een voorgesteld keuze menu. Met gebruik van icoontjes geeft diëtiste/health blogger Lize aan hoe gezond, vezelrijk, vegetarisch, vitaminerijk of zelfs zonder toegevoegde suikers een gerecht is. Helemaal van nu als je het aan mij vraagt.

Restaurant Smaakmakers

Voor tweelingen of weegschalen (ja, ik heb het ineens over sterrenbeelden) is het een goed idee om bij Restaurant Smaakmakers te gaan eten. Je wordt namelijk enorm geholpen met de keuze van een heerlijk diner. Niet alleen het voorwoord en de icoontjes helpen je hierbij. Ook de keuze tussen: ‘lekkere..’, ‘heerlijke..’ en ‘culinaire’ gerechten, maken het een stuk gemakkelijker om te kiezen uit alle opgesomde gangen. De prijs houden ze hierbij ook op lekker – heerlijk en culinair. Voor ieder wat wils! (Voor wie nog nooit te maken heeft gehad met een twijfelkont als een tweeling of weegschaal, dit zijn de sterrenbeelden die over het algemeen heel slecht keuzes kunnen maken !!)

Restaurant Smaakmakers

Toen begon mijn eigen aandachtige studie van de menu kaart. Hoewel ik zelf geen tweeling of weegschaal ben, heb ook ik soms moeite met keuzes maken (ik geef het eerlijk toe). Zeker als het om lekker eten gaat!

Die keuze was echter snel gemaakt, want mijn oog viel op een ‘heerlijke’ carpaccio met pesto mayonaise, enoki paddenstoeltjes en rucola. Ik ben dol op carpaccio’s en heb daarom een kleine studie hierop los gelaten.

De ene carpaccio is namelijk écht niet met de ander te vergelijken. Een carpaccio is of heel goed, of slecht. De slechte pik je er snel tussenuit; koud vlees wat hun overnachting in de vriezer verraadt. De carpaccio bij Smaakmakers behoorde gelukkig niet bij deze groep. Halleluja, wat een heerlijk voorgerecht was dit ! De pestomayonaise om je vingers bij af te likken en toen mijn bordje leeg was, had ik bijna een tweede besteld (!!).

Restaurant Smaakmakers

Restaurant Smaakmakers

Als hoofdgerecht heb ik een ‘lekkere’ Oosterse kip met Teriyaki, noodles sesam en gepaste groenten gekozen. Hier twijfelde ik wel met de voorgestelde keuze van Lize Assink; ‘Healthy fish and chips met gebakken zoete aardappel’. Maar die bewaar ik voor volgende keer want de Oosterse kip was verrukkelijk !

Restaurant Smaakmakers

Restaurant Smaakmakers

Voor wie een carpaccio en Oosterse kip afgezaagde maaltijden vindt, is Restaurant Smaakmakers nog steeds een aanrader. Namelijk met hun opvallende keuze aan insecten. Ik moet toegeven dat het dessert ontzettend verleidelijk klinkt: ‘Trifle van hangop met gekarameliseerde Buffalo worm (lees; WORM) kaneelappel, gedroogde pruimen en een crumble van noten’. Proberen? Reserveer je tafel via deze link. Hoe verleidelijk ook, ik was er persoonlijk nog even niet aan toe. Wellicht tijdens mijn volgende bezoek aan Smaakmakers dat ik een kansje hieraan waag..

Restaurant Smaakmakers

Want een volgende keer zal zeker gebeuren. De smaak was goed en de service idem. Bedankt Restaurant Smaakmakers voor de gezellige avond en tot ziens in een van de Princess Hotels.

Follow my stories @Bloglovin’

 

Photos by Renée Streefkerk Photography
Location by Princess Hotel Amersfoort
Jewelry by DRKS

Comments

Comments

2 Thoughts on “Smaakmakers

  1. Ziet er heel erg leuk en vooral lekker uit. Leuk dat je dit deelt!

  2. ik moet dus nodig naar Amersfoort om te overnachten, shoppen, oude centrum bekijken en bij smaakmakers te eten. Jij weet het goed te brengen Megan en het staat inmiddels op mijn bucketlist . Zit dat hotel een beetje op loopafstand van het centrum? Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!