Travel TBT

TBT

Het was me het jaartje wel qua reizen en geluk. Ik heb maar liefst 6 landen kunnen ontdekken, waarvan 5 die ik nog niet eerder heb bezocht. Reizen is naast schrijven een van mijn favoriete hobby’s.

In April zijn we naar Denemarken vertrokken, hier heb ik al iets over geschreven en kun je hier terug vinden : Kopenhagen. Echt een stad om gezien te hebben qua gezelligheid en natuurlijk erg belangrijk, om te shoppen (!!). Qua weer hebben we erg veel geluk gehad en scheen het zonnetje enthousiast op het terras van de Nyhavn. Een ontmoeting met ‘The Little Mermaid’ kon niet achterblijven en naar het shoppen bij ‘Gina Tricot’ verlang ik al weer terug. Ik vergeet bijna dat we tijdens dit weekend ook Zweden hebben bezocht, om precies te zijn de stad ‘Malmö’..

Kopenhagen

Eind Mei stond voor ons in het teken van de eerste grote reis van het jaar. Heerlijk naar Florida en dit keer niet, zoals altijd, samen. We hebben onze beste vrienden meegenomen en een heerlijke tijd met ze gehad in een luxe villa met idem auto’s… Dat laatste was een vereiste van de boys. Een roadtrip langs de kust naar Fort Lauderdale & Miami, waar we in elke plek een nieuw hotelletje bezochten. Ik zal over deze roadtrip zeker nog een keer bloggen met tips en tricks wanneer je uren achter elkaar in de auto zit en over de leukste hotspots in de steden die we hebben bezocht. Deze vakantie was om niet te vergeten en hier hebben vooral mijn beste vriendinnetje en ik weer nieuwe herinneringen gemaakt..

Traveling is all about creating new memories..

Disney

Een kleine ‘gap’ van 5 maanden zorgde er voor dat wij weer hongerig werden naar het reizen. Ik kan je vertellen dat als je reizen eenmaal ontdekt hebt, je geen betere besteding kan bedenken van je tijd en verdiende centjes. Het maakt je completer als mens en zorgt dat je ontstresst (hoewel in mijn geval…read my blog about holiday stressing). In Oktober was het dus weer zover om het vliegtuig te pakken en dit keer richting een bestemming die ik niet eerder ben opgegaan. Ons toestel landde (thank god !!) veilig op Estland. We bezochten een lang weekend de prachtige middeleeuwse stad Tallinn. Gezien de sprookjesachtige sfeer en niet te vergeten mijn aanzoek daar (!!!!!) heb ik al een aantal blogs geschreven om proberen uit te leggen wat voor geweldige stad Tallinn is. Read the blogs:

Estonia here we come !
Tallinn, City of History
Maiasmokk

Natuurlijk maakte de precieze datum 10 oktober, deze reis onvergetelijk. Mijn lieve vriend ging hier op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk. Na 5,5 jaar samen heeft hij gevraagd of ik zijn leven met hem wil delen, en ik heb natuurlijk JA gezegd. Het zal jullie daarom niet verbazen dat 2015 iets meer sober doorgebracht zal worden, er moet gespaard worden !

Tallinn

Niet lang na Estland ben ik mijn avontuur met twee vriendinnen begonnen in Parijs. Hoewel we 28 uur in deze fashionable stad doorbrachten, lijkt het alsof we er weken zijn gebleven. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid foto’s die telkens weer de meest leuke reacties opleveren. Ik heb mezelf weer beter leren kennen en veel geleerd. Ik vond het geweldig om model te staan voor zo’n kei goede fotografe, Renée Streefkerk, waar ik de naam niet vaak genoeg van kan noemen (!!).

Nikkie

Eind November, ook niet lang na Parijs, besloten we om nog een laatste keer dit jaar ons kikkerlandje te verlaten. We vlogen met de geweldige airline ‘Emirates’, wat echt een aanrader is, naar Dubai. Een grote mensen paradijs met de mooiste wolkenkrabbers, meeste luxe op een vierkante meter en natuurlijk de grootste merken vertegenwoordigd in de gigantische malls ! Het is waanzin om te zien wat je hier allemaal kunt doen en vooral kopen. Het kan niet gek genoeg. We genoten van een vuurwerkshow tijdens de ‘Nationale Feestdag’, en vaarden als royalties door een walhalla a la ‘Fata Morgana’ in een gondeltje die rechtstreeks uit Venetië had kunnen komen. Maar we relaxten vooral in het zo vertrouwde zonnetje en ik kweekte er per minuut een 100 freckles (sproetjes) bij. Het ‘Sofitel Palm Dubai’ zorgde voor de nodige service en luxe en maakte onze vakantie om niet te vergeten.

Dubai

Wat wel heel vreemd was voor ons als newly engaged couple, is dat het niet geapprecieerd wordt wanneer je affectie toont naar elkaar. Een handje vasthouden of een kus geven was er dus op openbare plekken niet bij. Stiekem gaven we elkaar een klein kusje bij de ‘Burj Khalifa’, gelukkig is het niemand opgevallen op de crime scene..

Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat we in 2014 zoveel mooie landen en plekken hebben kunnen bezoeken. Over welk land willen jullie meer lezen op mijn blog?

Follow me on Bloglovin’

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!