Venue Shopping

Tallinn snow

Het is bijna een half jaar geleden.. Na een vrij teleurstellend diner op een heel gezellig plein waar de beste paarden van stal gehaald waren om toeristen binnen te slepen naar hún restaurant. Op elke kaart, je weet zo’n groot plastic bord voor elke ingang met verschrikkelijke foto’s van de gerechten, stond over het algemeen het zelfde. De variatie in gladde praatjes waarom hun restaurant de beste keus was, waren daarentegen erg uiteenlopend.


Ik weet niet eens meer wat we gegeten hebben. Is dat erg?! Het was in ieder geval niet zo boeiend. Een koffie erna, die ook niet echt ‘je van het’ was, en we besloten terug te gaan naar ons romantische hotel een paar straten verderop. Het plein waar we zaten heeft iets betoverend, je waant je in de Middeleeuwen met designer kleding aan. De charme van die tijd met prachtige oude gebouwen, met de mode van nu.

Tallinn uitzicht

We genoten van elke stap op de kiezels richting ons hotelletje. Bijzonder om je zo snel ‘thuis’ te voelen in een vreemde stad. Om de weg na een dag te kennen en feilloos te weten welke richting je op moet. Geen flauw benul van wat komen ging. Geen idee, dat mijn vriend zich waarschijnlijk zo nerveus had gevoeld. De trap in het bijgebouw van ons hotel heeft voor hem nooit zo lang geduurd, en hij heeft waarschijnlijk niets meer  meegekregen van mijn gesprek met hem. Het moment dat hij de sleutel omdraaide in het slot. Alleen maar bezig met het idee, wanneer? Welk moment kies ik? Dat hij dit al de hele dag had gevoeld, wist ik pas veel later..

Ik vind het heerlijk om terug te blikken naar dit moment. Naar onze speciale dagen in Tallinn, die ook speciaal waren geweest als hij me niet ten huwelijk had gevraagd. Don’t get me wrong.. Want het klopte. Vanaf het eerste moment dat we het hotel binnenstapten tot aan het gestruin in de prachtige binnenstad. We hadden het zo naar onze zin, dat dit de kers op de taart was. En dat het bijna een half jaar geleden is, wauw. De tijd vliegt!

Tallinn kiezels

Waar ik eerder schreef, ik heb nog alle tijd – genieten van de voorpret en ‘dat komt wel’, besef ik nu dat het aftellen bijna begint. We zijn bezig met de eerste voorbereidingen en hebben in veel dingen al een idee wat we willen, maar er liggen nog zoveel keuzes open. We hebben een checklist onder onze neus geschoven gekregen, de eerste stap konden we gelukkig al afvinken ‘vertel je familie en vrienden van jullie mooie plan om in het huwelijksbootje te stappen’. Check. Dat is geregeld. Maar de rest van de ellenlange lijst nog niet, die boxjes staan nog open..

Tallinn straatje

Een locatie is onze volgende stap. Waar we al druk mee bezig zijn. We weten hierin vrij goed wat we zoeken. Simpel zou je denken? Nee. Want eigenlijk wil je overal kijken en alles evalueren voordat je een echte keuze maakt. Tenminste, zo werkt dit bij mij. We mogen het volgende boxje pas afvinken wanneer de locatie definitief is. Dan pas kun je weer verder met de volgende. Ik hou van een volgorde, zoals je merkt. Voor mij een goede manier, stapje voor stapje.

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes.. dit jaar zal in het teken staan hiervan. Maar nog even genieten, ik heb nog een maand voordat het echte aftellen begint. Zie je, ik heb nog even de tijd.. Tellen jullie mee?

Photos by Pinterest.

Comments

Comments

One Thought on “Venue Shopping

  1. spannend!!! Succes met al jullie boxjes, M&M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!