Waarom een videograaf?

Videograaf- header blog

Een fotograaf is al snel duidelijk. Die kan niet ontbreken op onze bruiloft. Maar een videograaf? Tegenwoordig zie je het steeds vaker en ook logisch. Na het bloggen is het vloggen begonnen, de video is helemaal terug van weggeweest. ‘State of Dreaming’ werd onze videograaf, en wil je weten wat ons uiteindelijk over die streep getrokken heeft? Lees het hieronder!

The Bride

Videograaf - Bruiloft M&MTijdens een ‘One Day Wedding’ die georganiseerd werd door Slot Moermond kwamen we voor het eerst in aanraking met een videograaf. De beelden die gemaakt werden op deze ‘fake wedding’ zagen er adembenemend uit. Ze maakten zelfs gebruik van een drone wat resulteerde in spectaculaire beelden. De prijs was ook zo spectaculair vond vooral mijn (toen nog) aanstaande. Eigenlijk had ik ver voor dit moment al besloten om ook een videograaf in te schakelen als ik ooit zou gaan trouwen. De zwart-wit beelden werden getoond bij RTL Boulevard, het was het huwelijk van Winston en Renate (Gerstanovich). Slow motion beelden ontroerden me al in 2011 bij het zien van de emotionele beelden waar Renate wordt wegegeven door haar vader en natuurlijk de romantische kus staan nog altijd in mijn geheugen gegrift. Ík was er dus al heel snel uit. Ons dilemma legden we voor bij onze weddingplanner die meteen een goed koppel (?!) wist die bij ons zal passen. Ja, een koppel zou onze bruiloft kunnen filmen. Want wie filmt de ontroerde familie wanneer Mike en ik elkaar het JA-woord geven? Precies. Twee videografen die elkaar meer dan goed aanvullen bij het filmen van onze grote dag. Na het ontmoeten van ‘State of Dreaming’ liet Angelique ons beelden zien van een eerder gemaakte video. Prachtig HD-kwaliteit beeld en zalige muziek vulden de Ipad en de ruimte waarin we zaten. Achter mijn ogen prikten de tranen al snel en ik keek voorzichtig richting mijn verloofde. Nog altijd stellig dat hij de meerwaarde niet in zag, ontdekte ik een voorzichtige glimlach op zijn gezicht. De knipoog die hierna volgde was het perfecte eind oordeel. Dit moesten we doen! ‘State of Dreaming’ is een echte aanrader. Na het zien van onze ‘Same Day Edit’ (een kort filmpje van de dag tot de avond) en onze ‘Teaser’ zijn we zo gelukkig met het kiezen van dit professionele en gezellige duo. Met passie hebben zij onze bruiloft gefilmd, en dat ga je terug zien op onze unieke beelden! We zijn zo benieuwd…

The Weddingplanner

RWBPHelaas is een videograaf een ondergeschoven kindje bij veel bruidsparen. Op zich is dat een beetje gek. Want daar waar elk bruidspaar bijna direct een fotograaf vastlegt, kiezen ze niet altijd voor een videograaf. Best jammer, want als je bekijkt dat een videograaf het gehele gevoel kan vastleggen met bewegende beelden, daar waar het bij een fotograaf puur een “plat” beeld is. De modernste videografen van tegenwoordig werken ook met drones, waardoor je bruiloft ook van bovenaf wordt gefilmd. Hierdoor krijg je een heel mooi effect voor de totale film.

Bewegende beelden van jullie ceremonie en die fantastische openingsdans die jullie hebben ingestudeerd? Tja, die kan je later gewoon terug kijken en dat met jullie eigen gekozen muziek eronder. En de mooie woorden die worden gesproken op jullie bruiloft? Je hoeft ze niet meer uit het hoofd te herinneren maar je kunt het keer op keer terug kijken en beluisteren. Soms gaat een trouwdag zo snel aan een bruidspaar voorbij dat je de mooie momenten wel intens hebt beleefd maar toch enigszins aan je voorbij zijn gegaan. En vergeet de spanning niet die hierbij de boosdoener is. Dat is toch zonde? Het is de mooiste dag van je leven, die wil je toch zo vaak mogelijk nog een keer meemaken? Een ander leuk extraatje van een videograaf is dat ze op jullie trouwdag alvast een kleine sfeer impressie van de dag kunnen maken en dit aan je avondgasten kunnen laten zien op een groot scherm of via een beamer op een witte muur. Hoe leuk is het dat je avondgasten ook jouw bruiloft toch nog op die manier kunnen mee maken? Ik zou zeggen; jullie zijn de hoofdpersonen van jullie trouwdag en daar mag best een film van gemaakt worden. Wij van ‘Redwhitebluepink’ weten een paar goede en leuke videografen, wij willen ze graag voor je boeken voordat je te laat bent….

Photograph header – www.trouwplannen.nl

Comments

Comments

One Thought on “Waarom een videograaf?

  1. Leuk artikel. Ik persoonlijk ben blij dat ik voor onze bruiloft een videograaf heb ingehuurd. De dag gaat zo snel voorbij, dan kun je er later nog eens naar terugkijken.
    Groetjes,
    Jasmine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!