We Have A Wedding Date

Wedding Sparrow

Nee, we hebben geen date als in samen een avondje uit eten of naar een romantische comedy in de bioscoop. We hebben een date! Een datum, als in: op die datum gaan wij trouwen (!!) We hebben de datum al een tijd geleden bedacht, maar onder voorbehoud gehouden door de locatie. Maar zoals alles nu uit ziet lijkt het erop dat we ook de locatie van onze dromen hebben gevonden..

28-05-2016, dat is ‘m. We zijn geen stel die op een bijzondere datum móeten trouwen zoals 16-06-2016 of iets dergelijks. Voor ons is deze datum speciaal genoeg. De 29e zullen we precies 7 jaar bij elkaar zijn. Maar was deze datum niet meer beschikbaar had het ook niet uitgemaakt, des te leuker dat onze locatie de datum nog vrij heeft – tenminste, nu niet meer natuurlijk (!!)

ring

Hebben we lang over de locatie gedaan? Ja! Maar niet omdat we niet wisten wat we wilden. In tegen deel. De locatie is de eerste die we gezien hebben. Oeps. We zijn er gewoon heen gereden en van de buitenkant leek het allemaal perfect, zelfs op die regenachtige dag in januari. Dat zegt wel wat..

Hierna zijn we nog 10 andere locaties nagegaan. Tegenwoordig heb je apps die je kunt downloaden om de perfecte trouwlocatie te vinden in jouw omgeving. Met uiteraard een filter voor de velen mogelijkheden. Wil je buiten kunnen trouwen? Is het belangrijk dat je gasten kunnen blijven overnachten? Past het bij jullie thema? Tot hoelaat duurt maximaal het feest? Allemaal zaken die de keuze zal beïnvloeden.

Location

Bij ons bleven er een stuk of 10 over die geen van allen 100% overeen kwamen met ons eisenpakket. Het enige wat ze gemeen hadden was de échte locatie, dus waar in Nederland ze gevestigd zijn. Dit was dan ook onze eerste en meest belangrijke eis. Niet te ver van huis. We hebben veel familie en opa’s en oma’s in hoge leeftijd die we er graag bij willen hebben. Waardoor een lange rij afstand niet ideaal is. Hoewel de trouwlocaties in de Veluwe – voor een stukje rijden – toch een stuk mooier ogen en daardoor de verleiding groot was, hebben we ons hieraan gehouden.

new_energy_trouwboek-7

We hebben een druilerige zaterdag gepakt en zijn alle locaties volgens een logische volgorde (we zijn natuurlijk heen en weer gereden) langs gegaan. Een afspraak vonden we nog niet nodig. De buitenkant zei bij de eerste ook al genoeg, toch?! Stuk voor stuk stapten we uit de auto en hadden we genoeg aan 1 blik naar elkaar. Soms stapten we niet eens uit en analyseerden we vanuit de auto de locatie. Met de app van ‘Top Trouwlocaties.nl’ gingen we ons eisen lijstje langs en vonden we telkens een minpuntje waardoor we de route naar het volgende restaurant / hotel / kasteeltje etc. invoerden.

hands

Na de 10e ‘nope, dit wordt ‘m ook niet’ – keken we elkaar aan en vroeg ik eerlijk aan mijn verloofde waarom dit schattige boerderijtje niet tot onze perfecte locatie behoorde. De uitstraling was er, een prachtige tuin voor de trouwfoto’s, een goede keuken volgends de app. Het simpele antwoord bleek onze eerste bezichtiging. We vergeleken alles met deze locatie en alles viel daardoor bij ons in het niet. We hadden eigenlijk onze keuze al gemaakt, maar omdat het zogenaamd zo hoort om meerdere locaties te bezichtigen deden we hetgeen wat van ons verwacht werd. Half dan, want we zijn nergens meer naar binnen geweest.

Wedding Sparrow

We besloten om nog bij 1 locatie te gaan kijken. Die voldeed namelijk aan de meeste eisen. We zijn gaan kijken, het zag er mooi uit. Compleet met witte zwanen en een romantisch aangelegde tuin. Trappen aan weerszijden van het pand voor de perfecte familie foto’s.. Na een paar onderhandelingen met beiden locaties bleek ons gevoel toch gelijk te krijgen. We waren verliefd geworden, op de eerste..

Waar zie jij jezelf trouwen?

Comments

Comments

2 Thoughts on “We Have A Wedding Date

  1. meganwols on 14 oktober 2015 at 22:01 said:

    Haha, niet teveel vertellen natuurlijk 😉

  2. Nou Megan, je maakt het wel heel spannend! Wel fijn dat jullie nu jullie locatie gevonden hebben. Geweldig! Nu hebben jullie weer tijd voor andere dingen. Xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!