Weddingplanner

Weddingplanner - header blog

De dagen om af te tellen kan nog maar op twee handen en mijn header foto (bovenin mijn website) heeft het de afgelopen dagen al een beetje verraden. De ‘Wedding Edition’ van mijn website is officieel van start (!!) Inmiddels ben ik vanaf oktober 2014 al bezig met het voorbereiden van mijn droombruiloft. Dit heb ik niet alleen met mijn verloofde gedaan. Ik ben een gelukkige bride to be met mijn weddingplanner Susanne Hyams van ‘Redwhitebluepink’. Zij heeft me waar nodig geholpen om de beste keus te maken in leveranciers en ons de nodige tips en tricks meegegeven gedurende de voorbereiding.

Tijdens deze drukke maar super leuke tijd heb ik zoveel meegemaakt dat mijn weddingplanner en ik jullie meenemen in de voorbereiding naar onze grote dag. En hoe kunnen we beter beginnen dan met Susanne zelf? Hoe kwam ik op de keuze om voor een weddingplanner te kiezen en wat doet zo’n duizendpoot nu precies? Lees de komende tijd onze two-side stories..

Bride to be

Wedding Sparrow Tijdens een borrel met kennissen komt onze bruiloft uiteraard ter sprake. Vragen over de locatie weet ik met mijn lippen op elkaar onbeantwoord te laten. Wanneer de hint niet wordt opgepikt en het waarschijnlijke model van mijn trouwjurk wordt aangemeten door een drietal nieuwsgierige dames, neem ik snel een slokje van mijn te droge prosecco. ‘Neem je eigenlijk een weddingplanner?’ Volgt er natuurlijkerwijs. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is! En wij toevallig twee luxe paardjes ‘schijnen’ te zijn en men aanneemt dat het vinden van een planner al één van de vaste zaken op ons ‘to do’ lijstje is. Er flitsen scenes aan me voorbij van de film ‘the wedding planner’, waarin Jennifer Lopez zich stort op de bruidegom. M’n budget zie ik omhoog schieten richting de rode cijfers. Mijn eigen ego – want ik kan heus wel mijn eigen bruiloft regelen – krijgt een steeds grotere deuk naarmate de vraag gesteld wordt. Een flinke slok gooi ik naar binnen. Want ik weet heel goed wat ik wél en niet wil, correctie; wat WIJ wél en niet willen… Dat gegeven is een feit, maar van de talloze mogelijkheden hebben wij geen flauw benul. Daar kom je pas achter wanneer je bezig bent met de voorbereidingen en het moment van de keuzes zich bij je meld. Ik wil alle ideeën zien, proeven, beoordelen en hierna vooral de juiste keuze maken. En weten wat die juiste keuze is – wanneer je een berg aan alternatieven hebt liggen die net zo goed klinken en even lekker smaken – kun je een project op zich noemen. Bij het zien van de mogelijkheden en het besef dat keuzes maken niet mijn ding is, beginnen de rode vlekken zich te vormen in mijn nek. Dit moet hoe dan ook de mooiste dag uit ons leven samen worden – no matter what. Is het aanvaarden van een beetje hulp dan zo’n ramp ten aanzien van de verlichting qua stress en zeeën van tijd? Eenmaal thuis gekomen bespreek ik de gedachte met mijn verloofde. Ik som een lijst op met zaken die we moeten regelen en weekenden die we vrij moeten houden om leveranciers en beurzen af te struinen. Meteen blok ik een aantal avonden waarin we kunnen vergaderen met elkaar. Na het zien van de stapel aan huiswerk en de geblokte agenda is de keuze snel gemaakt. Laten we tijdens onze eerste meeting maar meteen een weddingplanner uitnodigen.. #byebyestress.

Weddingplanner

RWBPWáárom nemen we een weddingplanner? Tja, is dít niet de meest gestelde vraag? Met daarop de meest verschillende antwoorden als je ‘wedding land’ afstruint. Is het een kwestie van niet willen? Of niet weten? Integendeel; stellen die een weddingplanner in de hand nemen weten namelijk heel goed wát ze willen. Ze hebben vaak een druk bezette baan en hoewel ze het leuk vinden om hun eigen bruiloft te regelen, staan zij niet te trappelen om de juiste match te gaan zoeken in het grote bos met al die verschillende trouwleveranciers. Beurzen af te struinen en veel keuzes op de hals te halen. Wist je dat een totale bruiloft plannen gemiddeld zo’n 250 uur (!!) in beslag neemt? Met behulp van een snelle rekensom betekend dit een fulltime baan voor zo’n 6,5 week. Laten we zeggen dat de meeste carrière tijgers hier geen extra tijd voor hebben en blij zijn te kunnen ontspannen na een drukke werkweek. Tijdens de uren die wij als weddingplanner in jouw bruiloft steken, wordt er o.a. een draaiboek gemaakt en coördineren wij naar je grote dag toe. Maar dit gegeven wist je natuurlijk wel. Het inschakelen van een weddingplanner is veel meer dan dat. We weten namelijk precies hoe we wel en niet met onze leveranciers om horen te gaan. Sommige vragen stellen wij juist wél en sommige laten we bewust achterwege. Is dit om een bruidspaar onderuit te halen? Integendeel – niet alleen wij als weddingplanner maar ook de leveranciers willen keer op keer het mooiste huwelijk ever afleveren. Ook al is het voor ons dagelijkse kost, we willen dat het altijd een feestje is met een mooi persoonlijk randje. Het idee wat ook vaak meespeelt is dat we jullie heus wel zelf de trouwdag laten samenstellen. Wees gerust, je vingers zullen zeer doen van je moodboards vól ‘gepint’ te hebben op Pinterest. Met alleen onze ervaring en kennis redden we het niet. Wij hebben natuurlijk jullie input nodig om het vooral júllie dag te maken. Een goede weddingplanner weet wanneer zij lead aan het bruidspaar geeft en daar waar geschakeld moet worden we harder zullen lopen. Ze heeft het juiste ‘fingerspitzengefühl’, luistert – is creatief en kan bovenal goed organiseren. Zijn het dan toch stiekem duizendpoten?

Photo ‘Bride To Be’ by Anouschka Rokebrand

Comments

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!