A Visit To Zürich & Basel

Basel

Met alleen shoppen en een tour door de prachtige bergen in Zwitserland heb je lang niet alles gezien wat het land te bieden heeft..

Zurich

Naast berg gebied bestaat Zwitserland ook uit ontzettend veel meren. Ook in de stad Zürich kun je genieten hiervan, een van de grootste meren is – let op de spectaculaire naam; ‘het meer van Zürich’. Het weer was helder dus konden we zelfs de Alpen in de verte zien. Aan het meer staan de meest geweldige huizen, de één nog groter dan de ander. Dit wordt ook wel de Goudkust van Zürich genoemd. Ook de Lindt fabriek kun je vanaf hier zien. Wat me meteen op viel waren de hoeveelheid zwanen heerlijk dobberend in het water. Hier werd gekscherend op geantwoord dat dit het ‘Zwanenmeer’ is..

Zurich

Qua eten staat Zwitserland o.a. bekend om de Zwitserse kaas. Kaas fondues sieren de velen diner tafeltjes en daarom konden wij niet achterblijven. We hebben alleen geen kaas fondue gegeten maar wel raclette. Ik kende dit gerecht al, gezien ik mijn verloofde hier elke nacht voor kan wakker maken. In hartje zomer koopt hij nog die stinkende kaas om  met brood en gekookte aardappelen te eten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook lekker maar eens in het jaar zou voor mij voldoende zijn. Naast dat hij het zelf zo heerlijk vind, wilt hij al onze vrienden en familie laten meegenieten van zijn lievelingsgerecht. Dat betekend dus veel medestanders die ook langzaamaan besmet worden met het raclette virus..

Zurich

Ik hoor je denken, wat is het in vredesnaam? Raclette is de naam van het nationale gerecht van Zwitserland, maar ook van de kaas die hiervoor gebruikt wordt. Een stuk raclette kaas wordt aan 1 kant verwarmd en de gesmolten kaas wordt gegeten met brood, gekookte aardappelen, zilveruitjes en augurk. Een bord gesmolten kaas werd voor ons gezet met een paar krieltjes en augurkjes als versiering. Gezond is het gerecht natuurlijk niet te noemen maar een echte must have tijdens een bezoek aan Zwitserland.

Basel

Zo’n 90 kilometer van de hoofdstad vandaan ligt er nog een mooie plek om te bezoeken. Deze stad heet Basel. Helaas was het tijdens ons bezoek in Basel heel slecht weer met regen en kou. Dit maakt natuurlijk de stad meteen een stuk minder aantrekkelijk. Toch konden we hierdoor heen kijken en zien dat Basel ook een mooie stad is met veel winkel mogelijkheden – wat natuurlijk belangrijk is – en leuke bezienswaardigheden:

Basel

Basel

Mocht je van ruïnes en geschiedenis houden is ‘Augusta Raurica’ zeker een aanrader. Deze bezienswaardigheid vind je een kwartier buiten Basel. Dit is een stad waar 1800 jaar geleden duizenden mensen woonden. In het jaar 260 – nee ik ben geen cijfer vergeten – werd de stad compleet verwoest maar bleef alleen het theater over. Deze is dus nog te bezichtigen op deze memorabele plek.

Basel

Mocht je de stad liever niet uit willen vind je natuurlijk genoeg bezienswaardigheden terug in Basel zelf. Zonder dat we het wisten staan we zelfs op de foto met een van de belangrijkste plekken binnen de stad. De kathedraal, genaamd ‘Münster’, is gebouwd op één van de 18 (!!) heuvels waar Basel op gevestigd is. Hoewel ik vrij weinig heb met godsdienstige gebouwen of plekken vind ik deze kathedraal heel mooi. We zijn er niet binnen geweest, maar het dak alleen al zorgde ervoor dat ik ermee op de foto moest !

Comments

Comments

One Thought on “A Visit To Zürich & Basel

  1. niels on 28 oktober 2015 at 14:23 said:

    Inderdaad wij zijn ook niet vies van een stukkie kaas! dus kom maar op met dat racletten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!