A Visit To Zürich

Zürich

Na het avontuur wat het bierfeest heet… Zijn we doorgereden naar een ietwat andere omgeving. Naar La Suisse, Helvetia, die Schweiz oftewel; Zwitserland. Twelve points!

Het land van de prachtige natuur. Waar mensen nog in bergen wonen in grote houten huizen. Waar koeien met enorme bellen om hun nek staan te grazen van het fel gekleurde groene gras, wat als een deken over de bergen is neergestreken. Maar waar ook gigantische meren zijn, als één van de belangrijkste toeristische trekpleisters. En dat begrijp ik maar al te goed.

Zürich

Rijdend door de bergen met het mooie uitzicht heb ik alleen maar om me heen gekeken. De fotocamera stond in sportstand om foto’s te kunnen maken van de schilderachtige omgeving. Ik was nog nooit in Zwitserland geweest en had ook nooit kunnen denken dat het zó ontzettend mooi zou zijn. Op zulke momenten besef ik altijd weer hoe bijzonder het is om te kunnen reizen. Het ontdekken van nieuwe plekjes en maar 8 uur van huis vandaan terechtkomen in een heel andere omgeving.

Zürich

Wij reden door het landschap naar de grootste stad van het land, Zürich. Ook wel bekend om de velen horloge winkels en dure winkelstraten. Want je hoeft niet naar Zwitserland te gaan met een lege portemonnee.. Natuurlijk was ik ook erg benieuwd hoe men gekleed is in de hoofdstad. Het viel me meteen op dat de Italiaanse invloeden van de mode duidelijk zichtbaar zijn. De mensen zijn netjes en sober gekleed.

Zürich

De belangrijkste winkelstraat in Zürich is de Bahnhofstrasse, ook wel één van de duurste winkelstraten ter wereld genoemd! Een rij aan juweliers met de meest exclusieve horloges in de etalage, afgewisseld met hoogstaande merken zoals Jimmy Choo en Louis Vuiiton – waar groepen Chinezen met hun armen vol met bepakte tassen vandaan kwamen. Voor iedereen die niet zo’n goed gevulde portemonnee heeft, zijn er ook veel boetiekjes te vinden en warenhuizen met iets meer toegankelijke merken. Een van de grootste warenhuizen is Globus, een soort Bijenkorf.

Zürich

Zwitserland staat naast hun uurwerken ook bekend om de chocolade. Iedereen kent toch Lindt?! Als echte chocolade fan moest ik dus een kijkje nemen bij hun fabriek. Dit stond ook aangegeven als bezienswaardigheid. Ik moet eerlijk bekennen dat je aan de fabriek niets af kunt zien, een kijkje binnen is er ook niet bij – of je moet rondleidingen kunnen boeken?! Maar een chocolade winkel is er wel en hier kun je vers van de fabriek proeven (!!) en je maandelijkse voorraad inslaan. Achteraf gezien hebben wij nét gekozen voor de chocola die ook gewoon bij de Jumbo te verkrijgen is en dan ook nog eens voor twee keer zo weinig geld. Maar het is de Lindt beleving die je proeft – laten we het daar maar op houden…

Meer weten over dit mooie land?
Ik schrijf later deze week nog een blog over Zwitserland, so stay tuned.

Comments

Comments

2 Thoughts on “A Visit To Zürich

  1. erwinwols on 20 oktober 2015 at 16:40 said:

    Ik vond Zwitserland ook zo mooi 40 jaar geleden, leuk geschreven weer Meg ! X Paps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

error: Content is protected !!